Acțiune pentru prevenirea riscului rutier

Peste 320 de persoane au fost legitimate și aproximativ 298 de vehicule verificate în trafic, în cadrul unei acțiuni desfășurate miercuri, 6 ianuarie, de polițiștii Biroului Rutier, împreună cu polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.

Abaterile constate au dus la aplicarea a 116 sancțiuni contravenționale, dintre care 99 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice (nerespectarea regimului legal de viteză, nepurtarea centurii de siguranță ș.a.).

Potrivit IPJ Cluj, în timpul acțiunii a fost depistat un conducător auto în vârstă de 54 de ani care se deplasa cu un autoturism în Piața Gării, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Testarea acestuia cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte 2 permise de conducere au fost reținute pentru depășirea vitezei maxime admise cu peste 50 km/h, dar și pentru neacordare de prioritate.

Totodată, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut