Acțiune ecologică a echipei de robotică ABSO-Tech din Gherla

Chiar dacă suntem într-o perioadă grea a învățământului, în municipiul  Gherla elevii mai au parte și de activități extrașcolare.

De exemplu, unul dintre obiectivele echipei de robotică ABSO-Tech de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla este implicarea activă a într-o serie de acțiuni și activități de promovare a voluntariatului. Echipa ABSO-Tech a inițiat un nou proiect, adresat fiecărui cetățean responsabil. Cu această ocazie, membrii echipei revizuiesc  modul în care cetățenii au grijă de planeta noastră, începând chiar cu orașul  Gherla.

“Green Week, Every Week” (GWEW) reprezintă un proiect care presupune ecologizarea, în fiecare săptămână, a unei zone a municipiului. În acest sens s-a realizat o hartă a sectoarelor ce urmează a fi ecologizate, conform unui grafic. Doritorilor le-a fost pus la dispoziție un formular de înscriere la activitățile din cadrul proiectului. În general, oamenii consideră suficientă implicarea minimală, dar elevii,  așa cum o spune și motto-ul echipei: “Overcome good, we demand great!” (Pentru a învinge bine, se cere mult!) doresc schimbare evolutivă, deoarece planeta noastră merită mai mult!

În ultimele decenii, daunele aduse planetei au crescut exponențial, iar aceste efectele negative se resimt din ce în ce mai puternic. Așadar o putem salva? Cum? Cu mai multă îndrăzneală: de a face pașii mai mari, de a face saltul la alt nivel, de a căuta permanent soluții pentru un mediu mai sănătos! Și toate acestea, nu singuri, ci Numai împreună cu voi! Iată deviza sub care a pornit la drum echipa de robotică ABSO-Tech în această acțiune ecologică.

Este de apreciat inițiativa elevilor de la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Gherla de a proteja mediul înconjurător.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut