Acțiune de împădurire în comuna Mintiu Gherlii

Locuitorii comunei Mintiu Gherlii sunt deosebit de activi în această perioadă. Pe lângă obișnuitele activități gospodărești în jurul caselor și pe linia amenajării și întreținerii zonelor verzi, acordă o mare importanță regenerării pădurilor din împrejurimile celor patru localități componente.

Zilele trecute, un grup de tineri din municipiul Gherla și din Mintiu Gherlii au plantat nu mai puțin de 200 de copaci. Unul dintre obiectivele activității a fost și acela de conștientizare a populației asupra importanței împăduririlor. Orașul Gherla, cât și împrejurimile, se confruntă cu problema defrișărilor, fie că este vorba despre copaci uscați sau bolnavi, ori de construcții noi, care înghit spațiul verde, ori de mâini criminale (din păcate!) „Mulți copaci din pădurile noastre ajung să fie tăiați, iar asta duce la urmări negative, cu un impact puternic asupra climei, a aerului de care locuitorii au nevoie, cât și la distrugerea unor habitate”, ne mărturisea cu regret Andreea, una dintre tinerele implicate.

„Interact” Gherla, un ONG nonprofit cu scopuri de caritate și dezvoltare a tineretului, și-a prezentat inițiativa plantării de copaci pe rețelele de socializare. „Pentru 5 like-uri, plantăm un arbore!”, iar aprecierile s-au ținut lanț și au depășit așteptările. Astfel că zilele trecute au reușit să planteze, cu sprijinul Ocolului Silvic Gherla, un număr de 200 de copaci, la marginea satului Mintiu Gherlii. “Dorim să stârnim un interes cât mai mare pentru sănătatea pădurilor. Natura a avut grijă de noi când am avut nevoie, acum e rândul nostru să îi sărim în ajutor!”, este mesajul tinerilor gherleni, puși pe fapte mari în această primăvară.

În jurul municipiului Gherla, în ultimii ani s-au defrișat hectare de pădure în zona „Brădet”, și asta doresc să oprească tinerii, care în cursul acestei primăveri vor mai organiza astfel de acțiuni de împădurire.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut