Acțiune de ecologizare la Gherla

Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene a organizat o acțiune de ecologizare sub deviza „Gherla curată!”, un eveniment ajuns la a doua ediție și la care a participat un  număr  mare de tineri.

Acțiunea s-a desfășurat de la baza drumului care duce spre Sărătură și și-a propus să mobilizeze cât mai mulți locuitori ai orașului în astfel de activități civice și de voluntariat. Sărătura este un loc  de agrement al orașului Gherla, renumită pentru apele sărate și nămolul terapeutic. Organizatorii au considerat că este important să se ecologizeze această zonă, acum când urmează o perioadă călduroasă a anului și va crește circulația persoanelor spre această destinație, care reprezintă un punct de atracție pentru toți iubitorii de relaxare în natură nu numai din localitate, ci și din împrejurimile Văii Someșului. De asemenea, este binecunoscut faptul că seniorii comunității sunt cei mai interesați de această locație, cu satisfacții personale în tratamentul unor afecțiuni reumatice, articulare, musculare, cu apă și nămol sărat. Astfel, ei au  pus umărul cu toții la aducerea unei bucurii în sufletul acestora.

Organizatorii și-au propus să finalizeze activitatea de ecologizare cu un loc curat, pregătit pentru plimbări relaxante. Alături de GAL Plaiuri Someșene s-au implicat SC ADP SA Gherla, Primăria municipiului Gherla și Fundația „Porțile Deschise”. Voluntarii au primit mănuși, saci și echipamente necesare colectării selective a deșeurilor.

În cursul acestei veri; GAL Plaiuri Someșene va mai iniția astfel de acțiuni de ecologizare și  în alte zone ale orașului.

 Sz.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut