Acord de colaborare între Cluj IT Cluster și clusterul chilian Chiletec

În această toamnă, Cluj IT a semnat un acord de parteneriat cu Asociación de Empresas Chilenas de Tecnología (Chiletec), unul dintre cele mai importante clustere în zona tehnologiei din Chile, la ceremonia de semnare fiind prezenț Jorge Tagle Canelo, ambasadorul Republicii Chile în România.

Inițiativa urmărește crearea unei platforme de inițiere și derulare a colaborării dintre companiile tech din România și Chile, prin dezvoltarea de parteneriate între diferite companii, promovarea reciprocă a ecosistemelor de afaceri din cele două țări și schimburi de experiență. Deja a fost planificat un prim eveniment, care se va derula în cursul lunii noiembrie, sub forma unei sesiuni de matchmaking de afaceri, la care și-au anunțat deja prezența peste 20 de companii din cele două țări.„Memorandumul de Înțelegere/Acordul de colaborare face parte dintr-un plan de colaborare cu ProChile și Ministerul Afacerilor Externe din Chile, dedicat dezvoltării de noi piețe și oportunități internaționale pentru industria tech din Chile.” a declarat Ubaldo Taladriz, președinte Chiletec.

„Aceste inițiative fac parte din efortul continuu al organizației noastre de a dezvolta noi oportunități internaționale care să consolideze rolul marcant al României în industria IT pe plan global. Din cunoștințele noastre, este primul asemenea demers realizat între organizații reprezentative ale industriei de IT din cele două țări. Privim cu încredere acest moment, care suntem convinsi că va aduce beneficii pentru toate partile implicate.” a afirmat Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster.

Chiletec este o asociație non-profit, creată în urmă cu peste 17 ani, care promovează dezvoltarea industriei tehnologice din Chile. Până în prezent, organizația include peste 180 de companii din zona tech, încercând să servească drept catalizator pentru dezvoltarea industriei naționale de software și constituind un punct de întâlnire pentru coordonarea eforturilor și discuțiilor comune pe probleme intersectoriale.

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster, înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 75 de membri: peste 60 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator. Clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital cu impact regional și internațional.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut