ACL şi PSD Cluj îşi dispută în presă promovarea proiectelor judeţului

Preşedintele executiv al ACL (Alianţa Creştin-Liberală) Cluj, Mihai Seplecan, îl acuză pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de plagiat, spunînd că oficialul a preluat, în declaraţiile sale de presă, argumentaţia formulată de liberal în sprijinul continuării proiectului Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. În replică, reprezentanţii PSD Cluj spun că Seplecan e rupt de realitate.

Afirmînd că „memoria instituţională nu iartă”, tînărul liberal arată că, în scurtul său mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, perioadă în care a deţinut atribuţiile de preşedinte interimar al administraţiei judeţene, a reluat corespondenţa instituţională cu MS, amintindu-i lui Bănicioiu de proiectul privind construirea, în Cluj, a unui spital seplecanregional de urgenţă.

„Pe parcursul scurtului mandat de vicepreşedinte cu atribuţii de interimar al Consiliului Judeţean Cluj am ţinut neaparat să nu se piardă proiectele bune pentru dezvoltarea durabilă a judeţului. Astfel, prin Adresa nr. 15.245/11.08.2014, am readus în atenţia ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu solicitarea nr. 2.243/04.02.2013 privind Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, readucîndu-i aminte faptul că pe banii contribuabililor s-a investit deja foarte mult în acest proiect şi că nu este cazul să se renunţe la acest obiectiv de interes naţional şi regional. I-am reamintit despre importanţa obiectivului de investiţii preconizat, calificarea acestuia ca lucrare publică de interes naţional, necesară şi oportună a fi realizată într-un centru universitar şi medical de veche şi confirmată tradiţie, cu rugămintea de a analiza şi a ne informa asupra condiţiilor şi termenelor în care va aprecia că acest proiect investiţional se va putea realiza, precum şi care sînt limitele mandatului, respectiv garanţiile ce se vor acorda, din această persepectivă, judeţului Cluj şi, implicit, CJ de către Ministerul Sănătăţii”, arată Seplecan, subliniind că o solicitare similară, de sprijinire a proiectului Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, i-a adresat, pe 14 august, şi prefectului Gheorghe Vuşcan.

Seplecan se declară nemulţumit de faptul că, la o săptămînă după iniţierea corespondenţei instituţionale cu ministrul Bănicioiu, acesta i-ar fi răspuns neinstituţional, respectiv prin intermediul presei. În plus, precizează liberalul clujean, Ministrul Sănătăţii ar fi preluat, fără a-l cita, întreaga argumentaţie ataşată adresei. „După o săptămînă, ministrul PSD al Sănătăţii a considerat oportun să-mi răspundă adresei prin intermediul presei, cum că la Cluj va fi construit un spital de urgenţă din foduri europene. Întreaga argumentaţie din adresa trimisă de mine ministrului privind oportunitatea realizării acestui obiectiv de investiţii, se regăseşte în declaraţia de presă a ministrului – «cea mai importantă investiţie din cadrul acordului, şi totodată prioritatea noastră, este construirea a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova, exclusiv din fonduri europene. Putem spune, în sfîrşit, să zicem că vom construi spitale», citează Seplecan din declaraţia lui Bănicioiu, apărută în presă. Cei de la Partidul Social Democrat au prostul obicei să fure, să se împopoţoneze cu meritele altora şi să taie panglici la proiecte care nu le aparţin. Fără memorie instituţională, PSD îşi însuşeşte întotdeauna toate meritele”, auză tînărul liberal.

În replică, repreazentanţii PSD Cluj, afirmă că „şoferul Mihai Seplecan şi consilierii domniei sale” în comunicare sînt rupţi de realitate! „PSD Cluj aminteşte opiniei publice că în momentul în care reprezentanţii PSD propuneau şi susţineau construirea Spitalului Regional de Urgenţă la Cluj, dl. Mihai Seplecan era doar un asistat social pe bani publici, ca să nu spunem o căpuşă a banilor publici. Şoferul politic al d-lui Marius Nicoară, d-l. Mihai Seplecan, trebuie, înainte de orice consideraţii publice rupte de realitate, să-şi prezinte CV-ul, pentru a demonstra că nu a fost un asistat social pe bani publici”, se solicită printr-un comunicat de presă transmis de social-democraţii clujeni, ca răspuns la acuzaţiile lui Seplecan.

A.S.

Articole din aceeasi categorie