Accidentată, clujeanca Andrea Miklos nu va mai evolua la Olimpiadă

Atleta română Andrea Miklos, care trebuia să evolueze în proba de 400 m plat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu va mai lua startul din cauza unor probleme medicale.

”Andrea Miklos nu va putea participa la Jocurile Olimpice, deşi se află la Tokyo. Andrea a simţit dureri după primele antrenamente în Japonia, în cantonamentul făcut înainte de intrarea în Satul Olimpic. Medicul coordonator al Team Romania a solicitat efectuarea unui examen RMN, care a arătat leziuni la nivelul tendonului ahilean, existând oricând riscul de rupere în solicitanta probă de 400 m la care urma să ia startul. Ca atare, s-a decis retragerea din concurs, sănătatea sportivei fiind mai importantă. Cazul a fost raportat la Comisia Medicală a CIO. Andreea este încă în Satul Olimpic, şi, din păcate, se va întoarce în curând în ţară”, se arată într-un comunicat al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.
Andrea Miklos a evoluat la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de ştafetă 4×400 m (locul 14).
Astfel, lotul de atletism de la Tokyo s-a redus la nouă sportivi: Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), dar Iuşco, Rotaru, Firfirică şi Bobocea au părăsit deja competiţia.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut