Campanie AFA Cluj: „Dai carte, ai parte de zâmbete”

Zeci de voluntari, copii și adulți, au format joi seară, 30 mai, un lanț uman în incinta Iulius Mall, care a transmis cărți de citit în urna „Dai carte, ai parte de zâmbete” din Librăria Cărturești. Flashmobul și campania de donare de carte fac parte din proiectul „Mini-biblioteci pentru sănătate”, organizat de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj.

„Dai carte, ai parte de zâmbete” este o campanie de dăruit zâmbete prin lectură. Mecanismul de funcționare este simplu: se cumpără o carte din librăria Cărturești, se personalizează cu un mesaj și se lasă în urna special amenajată; cei care nu se pot hotărî asupra unui anumit titlu, pot alege un voucher valoric. Voluntarele AFA vor distribui toate cărțile donate, inclusiv cele prin vouchere, în mini-bibliotecile amenajate în spitale. La campanie participă toate cele trei librării Cărturești din Cluj, situate în centrele comerciale Iulius Mall, Vivo și Platinia.

„Desfășurăm proiectul Mini-biblioteci pentru sănătate de mulți ani, din dorința de a face puțin mai frumoasă viața pacienților și a aparținătorilor acestora. Amplasăm mici bibliteci cu cărți, reviste, albume de artă în spațiile publice cu trafic intens ale așezămintelor medicale și le oferim celor internați și rudelor ocazia să petreacă acest timp într-un mod mai plăcut și util. Conducerile spitalelor ne-au susținut de la început. Nu sunt biblioteci clasice, cu gestiune, și nu ne temem că vom avea cărți dispărute. Din contră, ne bucurăm dacă cineva decide să termine acasă cartea începută în spital. Asta înseamnă că s-a făcut bine mai repede, iar noi înlocuim periodic cărțile lipsă”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

În prezent, sunt amenajate 40 de mini-biblioteci în 13 spitale din județul Cluj. „Avem biblioteci la Clinica de Pediatrie 1, 2 și 3, Spitalul Județean – secțiile Oftalmologie, Gastroenterologie, Psihiatrie, Spitalul Clinic Municipal Clujana, Institutul Inimii Niculae Stăncioiu, Ambulatorul de Servicii Integrate, Spitalul Municipal Dej, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Spitalul Municipal Turda, Polaris. Alături de înnoirea constantă a ofertei de carte, ne dorim să creștem și numărul instituțiilor cu mini-biblioteci”, a adăugat Doina Olteanu, coordonatorul proiectului în cadrul AFA Cluj.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Organizația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. AFA Cluj încurajează și susține performanța în antreprenoriat prin programe de mentorat și business networking, construiește un mediu favorabil pentru femeile cu inițiativă, pentru a obține excelența și succesul în afaceri și a încuraja dezvoltarea personală. Proiectele asociației au impact pozitiv în societate, cultură, educație, sănătate și binefacere. Printre acestea se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Articole din aceeasi categorie