A venit și vinerea verde!

Clujenii pot circula gratuit, pe liniile de transport în comun, în zilele de vineri.

Programul privind transportul gratuit în comun, în zilele de vineri, se lansează, la sfârșitul acestei săptămâni, odată cu trecerea pragului de vaccinare de 50%.

Primarul Emil Boc a declarat, în deschiderea ședinței de Consiliu Local de miercuri, că și-a asumat riscul de a promova proiecte care încurajează mobilitatea de acest gen, care, în definitiv, sunt cu bătaie lungă.

A venit și vinerea verde. Am spus că va veni atunci când rata de vaccinare depășește 50%. Prin votul de la ultima ședință de consiliu local am validat decizia de a implementa în premieră, în România, programul Vinerea verde, Stop, azi mașina stă pe loc. Invitația noastră este adresată tuturor clujenilor, de a utiliza transportul în comun, ca principală modalitate de mobilitate în orașul nostru. Viața la oraș are din fericire, multe avantaje, dar din nefericire și multe privațiuni, iar una din ele este legată de transportul cu mașina personală. În toate orașele din lume, mai ales în cele europene, transportul cu mașina este descurajat, din cel puțin două motive, în primul rând pentru că poluează. În al doilea rând, mobilitatea alternativă la mașină ne oferă șansa ca fiecare dintre noi să facem mai multă mișcare. … Ca primar mi-am asumat, am fost înjurat, voi mai fi înjurat, pentru politicile pe care le promovez. Mi-am asumat acest risc… Pe termen lung, vom fi cu toții mulțumiți”, a spus Emil Boc.

Astfel, în vederea reducerii traficului, a accidentelor, pentru încurajarea folosirii transportului în comun, și nu numai, s-a decis modernizarea flotei de transport, iar pentru stimularea publicului călător, în ultima zi lucrătoare a fiecărei săptămâni – vinerea verde – introducerea programului „Stop, azi mașina stă pe loc”. Această facilitate va fi acordată doar celor care trăiesc în Cluj-Napoca. Scopul proiectului este promovarea folosirii transportului verde, nepoluant. Inițiativa a fost votată de consilierii locali, în ședința de luna trecută.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut