A venit la Cluj, din Barcelona, cu două permise de conducere false

Un cetățean român a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca având asupra sa două permise de conducere, unul cu însemnele autorităților Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, iar celălalt purtând însemnele autorităților germane, ambele documente fiind false. Bărbatul a declarat că a plătit suma de 250 de euro pentru procurarea lor, întrucât pe teritoriul Germaniei i-a fost suspendat dreptul de a conduce – informează Poliția de Frontieră Română.

„În cursul zilei de 11.11.2022, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat, pentru a  intra în țară, călătorind din direcția Barcelona, un bărbat în vârstă de 34 de ani, cetățean român. Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră, având suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, i-au solicitat bărbatului să prezinte, pe lângă pașaport, și alte documente prevăzute cu fotografie. Bărbatul a prezentat polițiștilor de frontieră un permis de conducere cu însemnele Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, document ce conținea datele sale de identificare și care, în urma verificărilor specifice, s-a stabilit că nu îndeplinea condițiile de formă și fond specifice unui document autentic, fiind fals. Totodată, extinzând verificările asupra persoanei, a fost descoperit un alt permis de conducere, cu însemnele specifice Republicii Federale Germania, având datele de identificare ale persoanei în cauză. Și acesta nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind de asemenea, fals. Bărbatul a declarat că i-a fost suspendat dreptul de conducere pe teritoriul Germaniei, fiindu-i reținut permisul de conducere, iar prin intermediul unui anunț de pe rețelele de socializare și-a procurat cele două documente false în schimbul sumei de 250 de euro” – precizează Poliția de Frontieră Română.

În acest caz se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut