A scăzut rata de infectare cu COVID la Cluj-Napoca și în județ

Rata de infectare cu coronavirus este în scădere în județul Cluj, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj. Astfel, dacă luni, 12 aprilie, incidența de îmbolnăvire era de 6,16 cazuri la mia de locuitori, duminică a fost declarată o rată de de 5,16. Și la Cluj-Napoca veștile sunt bune din acest punct de vedere. Potrivit datelor oficiale, duminică rata de îmbolnăvire cu noul virus a fost de 5,49 cazuri la mia de locuitori după ce luni incidența a fost de 7,07. Dacă rata de infectare la Cluj-Napoca va continua să scadă și va ajunge să fie mai mică de patru cazuri la mia de locuitori, restricțiile impuse în weekend privind privind circulația începând cu cinci dimineața și până la ora 22 vor fi înlăturate. De asemenea, operatorii economici vor putea să-și desfășoare activitatea între în intervalul orar 5-21.

Cea mai mare rată de infectare în județul Cluj a fost înregistrată duminică la Sânmartin – 10,24 cazuri la mia de locuitori. Comunele în care nu a fost declarat niciun caz de COVID în ultimele 14 zile sunt: Aiton, Ciucea și Ploscoș.

Autoritățile au anunșat că alte 139.200 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge duminic, 18 aprilie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Până în prezent, țara noastră a recepționat 1.378.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 449.611 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Începând din data de 16 aprilie, cei care vor să se vaccineze cu AstraZeneca (Vaxzevria) o pot face pe loc, fără a mai fi nevoie de programare. Există o veste bună și pentru celelalte persoane, care așteaptă să se vaccineze cu Pfizer și Moderna: platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv, anunță autoritățile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut