A șaptea artă | De la TIFF, acum în cinematografe!

Începând din 26 august, cel mai recent film al regizorului Patrice Leconte (cunoscut pentru Ridicul sau Fata de pe pod) îl readuce pe marile ecrane pe celebrul comisar parizian din bestsellerurile polițiste ale lui George Simenon: Maigret. Rolul principal este remarcabil interpretat de Gerard Depardieu, se arată în comunicatul transmis presei.

În 1953, o tânără necunoscută îmbrăcată într-o rochie elegantă de seară este găsită fără suflare într-o piață din Paris. În absența vreunui martor și fără posibilitatea de a-i afla identitatea, comisarul Maigret încearcă să înțeleagă circumstanțele misterioase în care a murit victima și să facă lumină într-un caz care-i trezește amintiri dureroase.

O ecranizare a uneia dintre cele mai personale investigații ale lui Maigret în care, dincolo de atmosfera și personajele unui thriller clasic, facem cunoștință cu trecutul comisarului, umanitatea și obsesiile lui.

În cuvintele actorului Gerard Depardieu, „Maigret este unul dintre marii polițiști ai literaturii alături de Porfir din Crimă și pedeapsă sau Javert din Mizerabilii.“

Maigret a fost prezentat în premieră națională la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Din distribuție fac parte actorii Gerard Depardieu, Jade Labeste, Melanie Bernier, Aurore Clement, Andre Wilms și Herve Pierre.

Patrice Leconte a devenit cunoscut ca scenarist/regizor în anii 1980 prin comediile Les Bronzés (1978) și Les Bronzés font du ski (1979). A realizat numeroase filme bine primite de critică: Tandem (1987), Monsieur Hire (1989), Soțul coafezei (1990), Fata de pe pod (1999), toate primind nominalizări la categoria Cel mai bun regizor la premiul César.

Ridicule (1997) este pelicula ce i-a adus premiul César pentru cel mai bun regizor precum și premiul BAFTA pentru cel mai bun film într-o limbă străină. De asemenea, Patrice Leconte a fost distins cu premiul Swann d’or pentru cel mai bun regizor, premiu acordat pentru comedia Voir la mer (2010).

Filmul Maigret este distribuit în România de Transilvania Film.

Iulia GHIDIU

Foto: Pascal Chantier

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut