A patra zi consecutiv în care scade rata infectărilor cu coronavirus, la Cluj-Napoca

Rata de infectare cu COVID-19 calculată în ultimele 14 zile a fost, marți, în municipiul Cluj-Napoca, de 11,17, după ce luni, aceasta a fost 11,26 la mia de locuitori.

Duminică, incidența a fost de 11,41 cazuri la mie, iar sâmbătă, DSP Cluj a anunțat că rata de infectare a fost de 11,53 cazuri la mie, în scădere de la 11,60 vineri.

În schimb, la nivelul județului, s-a înregistrat o ușoară creștere a ratei de infectare, marți, de 9,61 la mia de locuitori. De asemenea, la nivelul județului Cluj, rata de infectare a fost, luni, de 9,59 la mia de locuitori, duminică mai mică față de ziua precedentă, mai exact 9,69 cazuri la mie după ce sâmbătă a fost de 9,73 cazuri la mie iar vineri s-a raportat 9,77 cazuri la mie.

Reprezentanții DSP Cluj susțin că atât la nivelul județului cât și în municipiu, incidența se situează pe un platou. Îngrijorător este însă faptul că atât numărul de cazuri grave, cât și de decese sunt în continuare mari.

Specialiștii spun că va trebui să mai așteptăm încă două sau trei săptămâni până când cazurile grave nu vor mai pune presiune pe sistemul sanitar.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut