A început primăvara astronomică

Ziua primăverii în Europa (Spring Day in Europe), care a debutat în 2002, se marchează odată cu echinocţiul de primăvară, în 2023, la 20 martie.

Primăvara europeană reprezintă o oportunitate pentru tineri de a deveni activi şi a influenţa procesele politice europene. De aceea, Comisia Europenă şi-a propus ca prin manifestările prilejuite de Ziua primăverii în Europa să consolideze dezbaterile şi dialogul cu tinerii, în scopul de a promova cunoştinţele despre Uniunea Europeană şi funcţionarea instituţiilor sale. Dialogul dintre elevi, profesori şi funcţionarii Uniunii Europene le permite tinerilor să se informeze despre problemelor europene şi să le integreze în programul lor de studii, potrivit www.cedefop.europa.eu/en/events/spring-day-europe.

Specialiştii din domenii diferite pot împărtăşi cunoştinţele lor şi sunt invitaţi la dezbateri organizate cu elevii din diferite ţări şi regiuni, prin intermediul internetului. Totodată, sunt organizate concursuri, expoziţii, precum şi alte activităţi culturale. Ziua primăverii în Europa le oferă tinerilor, ca cetăţeni şi actori ai Europei de mâine, posibilitatea de a-şi împărtăşi experienţele, potrivit www.cedefop.europa.eu/.

Activităţile campaniei se desfăşoară până la sfârşitul lunii iunie.

Unul dintre principalii promotori ai Zilei primăverii în Europa este reţeaua European Schoolnet, un proiect educaţional la care participă ministerele Educaţiei din 34 de ţări europene. Printre scopurile proiectului European Schoolnet este acela de a impulsiona un număr cât mai mare de instituţii de învăţământ să organizeze, pretutindeni în Europa, acţiuni de informare despre Uniunea Europeană, potrivit eun.org, în paralel cu îmbunătăţirea generală a procesului didactic.

Manifestările dedicate Zilei primăverii în Europa sunt complet descentralizate, cu participare voluntară, fără proceduri complicate şi fără implicare financiară.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut