A început marele târg de la Negreni

Sau mai bine zis, toate drumurile duc spre Negreni în zilele de 5 și 8 octombrie. Așa este de mulți, de foarte mulți ani calendarul acestui enorm spațiu comercial gospodărit de Primăria Negreni și Asociația proprietarilor de terenuri din stânga Crișului Repede.

Cu rădăcini în Evul Mediu, târgul de la Fechetău, ca să nu-i neglijăm primul nume de botez, s-a dezvoltat de la un loc de troc într-o mare piață în aer liber unde vin anual mii și mii de comercianți și cumpărători să-și vândă, sau să-și cumpere cam tot ce le trebuie în gospodărie, și nu numai.

Din scurtul dialog ce l-am avut ieri, chiar după ora deschiderii acestei ediții, cu dl. Vălean Criste, consilier local și membru în comitetul de organizare am reținut că animația este mare, iar conducerea comunei a reușit să pietruiască multe alei comerciale, a fost modernizat iluminatul public, sursele de apă sunt funcționabile

Pentru, societățile care și-au rezervat spații pentru alimentație publică, administrația locală le-au condiționat să-și aducă generatoare de curent pentru a nu crea scurtcircuite în buna desfășurare a acestei manifestări comerciale de dimensiuni europene. Pentru siguranța celor patru zile, aici sunt prezente, non – stop, echipaje ale Poliției, Jandarmeriei și ISU.

Dumitru VATAU

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut