A început împădurirea versanților golași din comuna Călărași

Buna colaborare dintre administrația comunei Călărași și Asociația Plantăm fapte bune în România a permis demararea unui frumos și necesar proiect de a îmbunătăți viitoarea suprafață silvică din vecinătatea municipiilor Turda și Câmpia Turzii.

Din datele oferite de primarul acestei unități administrativ teritoriale, dl. Vasile Ioan Racolța, în prima jumătate a ultimei sâmbete din acest noiembrie, un număr de 100 de voluntari din comună și din împrejurimi, au îmbrăcat haine de lucru pentru a săpa gropile necesare și a planta puieții viitorului areal silvic de pe versanții nordici ai satului Călărași.

După fireasca demonstrație a modului de lucru prezentată de specialiștii în domeniu, iubitorii unui viitor verde și mai puțin poluat, au reușit să fixeze în pământ aproximativ 5000 de puieți de sălcioara și salcâm, semn bun, încurajator, că în viitorii ani poate fi dezvoltată și apicultura în această zonă.

Din scurtul dialog cu edilul comunei am mai reținut faptul că în zilele următoare se vor planta încă 15.000 de puieți, din aceiași specie, pentru a putea acoperi cele cinci hectare, suprafață angajată a se termina în acest sezon, din cele 17 ha din programul comunei.

Isprava călărășenilor merită mediatizată și datorită faptului că s-a desfășurat și continuă să se finalizeze în preajma marii Sărbători a României și a apropiatelor Sărbători Creștinești de iarnă, sens în care conducerea comunei organizează un frumos Concert de Colinde în 9 Decembrie, unde vor susține acest recital, pe scena Căminului cultural, Claudia Micle, Mihaela Grindean și Marius Ciprian Pop.

D. VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut