A început etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, la Cluj

Etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19 a început, cu personalul și beneficiarii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 cuprinde, astfel, personalul din serviciile sociale, beneficiarii adulți din serviciile rezidențiale, copiii peste 16 ani, precum și angajații centrelor rezidențiale, de recuperare și de zi din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj.

Această primă acțiune a vizat vaccinarea unui număr de 102 persoane, salariați și beneficiari ai Centrului de Îngrijire și Asistență Cluj-Napoca, situat pe strada 21 Decembrie, nr. 138. La nivelul DGASPC Cluj vor fi imunizate în total peste 600 de persoane, într-un interval de 10 zile.

Pentru această etapă, au fost organizate echipe mobile formate din medici și asistente medicale din cadrul instituției publice clujene.

„Etapa a doua a început și la niveul județului Cluj cu o primă fază, și anume centrele rezidențiale, care merg pe două dimensiuni, centre private și centre publice aparținând Direcției Generale de Asistență Socială. La Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj=Napoca au fost vaccinați rezidenți și personal, prin intermediul echipei mobile. La nivel de centre publice, prin intermediul Direcției și a pwrsonalului, aceste echipe mobile vor continua pe parcursul întregii săptămâni viitoare cu vaccinarea rezidenților și a personalului, în întreg județul Cluj. Vorbim aici de peste 600 de persoane, rezidenți și personal.

În plus, ca și o inițiativă locală, am stabilit că alături de aceste ecchipe mobile va merge o ambulanță pe care am primit-o ca și donație, colaborare, de la un un serviciu privat de ambulanță, și care s-a oferit să ne sprijine, astfel încât să fim pregătitți dacă e nevoie să se intervină, ca măsură de siguranță în plus.

În paralel, vor pleca echipele mobile pentru centrele private din județ, în total sunt 49 de centre publice și private”, a declarat subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut