A început campania de vaccinare anti-COVID prin medicii de familie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că peste 3.000 de medici de familie s-au implicat, până în prezent, în această etapă de imunizare a populaţiei, vaccinul disponibil fiind cel de la compania Johnson & Johnson.

„Peste 3.000 de medici de familie şi-au arătat disponibilitatea de a participa la această etapă de vaccinare. Momentul a fost, din punctul nostru de vedere, pregătit, în sensul în care s-a elaborat instrucţiunea care reglementează modalitatea de vaccinare prin cabinetul medicului de familie. S-a stabilit că, pentru prima etapă, vom distribui vaccin de la compania Johnson & Johnson”, a spus Gheorghiţă, la o conferinţă de presă.

El a arătat că pentru medicii de familie stocul de vaccin anti-COVID-19 va fi, marţi, de aproape 18.000 de doze, pentru 20 de judeţe. Respectivele doze sunt trimise către centrele regionale de depozitare, iar Direcţiile de Sănătate Publică solicită şi asigură distribuţia către medicii de familie, inclusiv a materialelor sanitare aferente.

Totodată, Gheorghiţă a apreciat că mai multe cadre medicale ar trebui să se implice în această etapă.

„Mă aştept ca un număr mai mare de medici de familie să îşi arate disponibilitatea pentru participarea la acest demers (…) Am solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să ne implicăm mai mult pentru a asigura distribuţia cu celeritate a dozelor de vaccin, a materialelor necesare şi să punem la dispoziţie şi procedurile necesare”, a spus el.

Totodată, oficialul a spus că, marţi, în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor figurau 10 persoane vaccinate în cabinete de medici de familie în judeţul Bihor şi 7 persoane în judeţul Mehedinţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut