A fost avizat P.U.Z.-ul Centrului Integrat de Transplant Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță că a fost avizat P.U.Z.-ul Centrului Integrat de Transplant Cluj, primul din România și din sud-estul Europei.

Comisiile tehnice reunite de urbanism și amenajarea teritoriului ale Consiliului Județean Cluj și ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca au avizat, joi, favorabil Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al viitorului Centru Integrat de Transplant.

Unic în România și în Europa de sud-est, Centrul Integrat de Transplant va fi construit pe un teren în suprafață totală de peste 74.000 mp și va avea un regim de înălțime 4S+ P + 5E + Et. Din punct de vedere funcțional, subsolul edificiului medical va fi alocat celor 12 săli de operațieși chirurgie, la care se vor adăuga zonele de Imagistică și U.P.U., respectiv laboratoare. Parterul va găzdui, alături de unitatea de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare. Etajul 1 va fi destinat zonei A.T.I. în timp ce la etajele 2-5 vor fi amenajate saloanele destinate spitalizării pacienților, departajat pe cele patru categorii de organe. Etajul tehnic va găzdui heliportul și terasa tehnică. De asemenea, vor fi amenajate 166 de locuri de parcare, la care se vor adăuga și zone speciale pentru parcajul bicicletelor.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut