A fost ales noul episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Sinodul Episcopilor Bisericii Româno-Unite cu Roma Greco Catolică, reunit luni, la Blaj, în cadrul sesiunii extraordinare sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan a ales noul episcop de Cluj-Gherla. Sinodul Episcopilor îi reunește pe toți episcopii Bisericii Româno-Unite cu Roma Greco-Catolică din România și din afara granițelor țării. Scaunul de episcop de Cluj-Gherla a rămas vacant după mutare din această viață a regretatului episcop eparh, PS Florentin Crihălmeanu.

În cadrul reuniunii de la Blaj, noul episcop al Eparhiei de Cluj de Cluj-Gherla a fost ales Claudiu Lucian Pop. Acesta va fi întronizat în sâmbăta dinaintea Floriilor în noua catedrală din Piața Cipariu din Cluj-Napoca. Noul episcop va fi anunțat public, miercuri, 14 aprilie ora 13, în Osservatore Romano, ziarul de zi cu zi al Statului Vatican.

Părintele Claudiu Lucian Pop s-a născut la 22 iulie 1972, în localitatea Pișcolț din județul Satu-Mare. În 2011, Claudiu Lucian Pop a fost ales episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore a Bisericii Române Unită cu Roma Greco-Catolică, devenind la vârsta de 39 de ani cel mai tânăr episcop catolic din lume. El a fost hirotonit la Roma, în Biserica ‘Santi Biagio e Carlo ai Catinari’, în prezența Cardinalului Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale din Vatican, precum și a numeroși episcopi și prelați din România și din străinătate.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut