A doua etapă de admitere în învățământul liceal

Vineri, 28 iulie, a început cea de-a doua etapă de admitere în învățământul liceal, pentru anul școlar 2023-2024, prin afișarea locurilor rămase libere la sfârșitul primei etape.

Înscrierea propriu-zisă are loc în perioada 7-9 august, iar repartizarea candidaților, la nivel de Comisie județeană, în perioada 10-11 august.

În această etapă de admitere se pot înscrie: candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere la școlile în care au fost repartizați; candidații care au fost respinși la liceele/ clasele care au organizat probe de aptitudini; candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat; absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională; candidații care susțin probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua; candidații care optează pe locuri speciale pentru rromi și cei care optează pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

„Înscrierea pentru susținerea probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/ maternă, precum și înscrierea candidaților care optează pentru locurile speciale, în această etapă, se face în 31 iulie. Probele de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/ maternă se vor susține în 1-2 august” – atenționează Ministerul Educației.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut