A 32-a ediție a Agronomiadei, organizată la USAMV Cluj-Napoca

Peste 500 de studenți, dar și profesori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” Timișoara, Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, precum și de la facultățile de Agronomie și de Horticultură din cadrul Universității Craiova participă, în perioada 12-15 mai, la Agronomiada – cea mai mare competiție de natură științifică și sportivă, destinată studenților de la universitățile de profil din țară și Republica Moldova, găzduită de USAMV Cluj-Napoca.

Universitatea clujeană participă cu peste 100 de studenți și profesori, angrenați în competițiile din program sau voluntari.

Competițiile profesional-științifice vor include 22 de discipline de studiu, iar în concursurile sportive studenții se vor întrece la fotbal, tenis de masă (băieți), volei (mixt), tenis de câmp (mixt), pescuit sportiv. O altă competiție atractivă este destinată echipelor de majorete. Studenții și profesorii concurenți vor fi evaluați de comisii de notare formate din reprezentanți ai fiecărei instituții de învățământ superior, participantă la Agronomiadă.

„Este a treia oară când încercăm să organizăm Agronomiada în campusul nostru, se pare că acum e cu noroc. Cei doi ani de pandemie ne-au obligat să amânăm ediția de la USAMV Cluj-Napoca, iar acum suntem bucuroși să primim toți colegii participanți. Ne dorim să transformăm evenimentul într-o sărbătoare a învățământului superior agricol din România și, totodată, să ne bucurăm de reîntâlnire cu studenții și profesorii de la celelalte universități, după doi ani de pauză. De asemenea, salutăm participarea, în premieră la ediția din Cluj-Napoca, a reprezentanților Universității Agrare de Stat din Republica Moldova”, a declarat coordonatorul evenimentului, prof. dr. Leon Muntean, prorector Activități sociale și studențești al USAMV Cluj-Napoca.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 13 mai, de la ora 10:00, în Aula Magna „Mihai Șerban” din campus. Ceremonia de premiere este programată sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:00.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut