Sorin Cîmpeanu: E absolut necesară o nouă lege a Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că este necesară o nouă lege a educației, care să păstreze „tot ceea ce este bun” din reglementările anterioare, dar să asigure și coerență și să fie adecvată nevoilor societății anilor următori, informează AGERPRES.

Potrivit ministrului, o astfel de lege va putea fi elaborată prin consultarea tuturor forțelor politice și a celor implicați în sistemul de educație.

„O lege a Educației care să păstreze tot ceea ce este bun din reglementările anterioare, dar să asigure și coerență, să asigure și adecvarea la nevoile societății anului 2021 și anilor următori cred că este absolut necesară. Această lege va trebui să fie elaborată cu o consultare foarte inteligent organizată a tuturor forțelor politice, a tuturor celor implicați în educație – profesori, părinți, elevi, angajatori. (…) Ideea este de abordare responsabilă a acestor lucruri, de consultare cu toți cei implicați, în așa fel încât ea să nu mai fie schimbată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Ministrul a afirmat că au existat pierderi „incontestabile” în educație, în această perioadă de pandemie, și că sunt necesare acțiuni remediale.

„Sunt deja 300 de zile de când traversăm această criză sanitară, au fost pierderi pentru sistemul de educație. Sunt pierderi incontestabile în sistemul de educație. Aceste pierderi vor trebui să fie recuperate prin acțiuni remediale. Pentru acțiuni remediale ai nevoie de prezență față în față în școală. Ai nevoie de o solidaritate între părinți, elevi, mai mare decât oricând. (…) Pe viitor va trebui să reținem, va trebui să utilizăm competențe digitale pe care le-au deprins atât profesorii, cât și elevii și să le utilizăm acolo unde ele pot fi utilizate. Sunt domenii și discipline în care pot fi utilizate mai mult, sunt domenii și discipline în care pot fi utilizate mai puțin, după cum sunt domenii specifice în care este foarte greu de imaginat în momentul actual o predare corectă și eficientă în regim online. Acolo unde s-a văzut că se poate trebuie păstrat acest lucru”, a subliniat ministrul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut