Simeze clujene | Rugați-vă cu glas tare!

*luni, 19 decembrie*ora 17.00, Turnul Croitorilor

Ne îndeamnă artistul Horia Țigănuș, slujind smerit cu pensula în mână în urma psalmilor lui David. Așadar, o nouă manifestare expozițională, cu tematică prilejuită de sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos, își face loc în peisajul cultural al orașului și, sperăm, în sufletele cât mai multor privitori, iubitori de frumos…

Prin pictură, artistul plastic Horia Țigănuș ne invită să reflectăm, să înălțăm o rugă din toată inima, să ne apropiem cu credință de psalmii davidici, cunoscuți pentru frumusețea și poeticul lor. Astfel, vom descoperi un număr de 20 de lucrări, câte una pentru fiecare catismă.

Invitați în cadrul vernisajului alături de autorul lucrărilor vor fi prof. univ. dr. Ioan Chirilă, actorul Dorel Vișan, poetul Dumitru Cerna, jurnalistul Demostene Șofron, mezzosoprana Iulia Merca și sculptorul Liviu Mocan.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 8 ianuarie.

Horia Țigănuș

Originar din Brașov, Horia Ţigănuş este artist plastic și designer, cunoscut deopotrivă pentru expozițiile sale de pictură și pentru proiectul unic intitulat „O mână de Țară” dedicat memoriei eroilor români. A studiat sub îndrumarea profesorului Alexandru Iacubovici și a participat cu lucrări în cadrul a numeroase expoziții colective și individuale.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut