Simeze clujene | „Regăsirea de sine”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei va fi gazda unui eveniment expozițional inaugurat luni, 28 noiembrie, la ora 15:30. Este vorba despre vernisajul expoziției „Regăsirea de sine”, a artistei Daniela Dâmbar.

Evenimentul va avea loc la Atelierul de icoane al Muzeului, din Piața Ștefan cel Mare nr. 5. Ulterior vernisajului, expoziția va putea fi vizitată până în data de 16 decembrie, de luni până vineri, între orele 10-18, anunță organizatorii în comunicatul transmis presei.

Daniela Dâmbar este absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

„Selecția de lucrări mă prezintă întorcându-mă la dimensiunea intimă a sufletului, la acea parte din mine care mă face fericită. Așa cum unii dintre noi doresc să retrăiască perioadele frumoase din viața lor, tot așa și eu îmi doream să revin la perioada studenției când trăiam arta în permanență. Pentru mine, pictura este o voce prin care mă exprim, este o lume plină de posibilități, este o alternativă în care culoarea și forma devin poezie, pe care o creez și recreez conform simțirii intime a ființei mele”, a mărturisit Daniela Dâmbar.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut