CFR căută stadion în afara orașului. Soluția Cluj Arena a căzut! Au rămas două variante: Mediaș și Sfîntu Gheorghe

Cei din conducerea campioanei României caută soluții pentru găsirea unui stadion care să găzduiască partida din 1 octombrie cu Petrolul Ploiești, considerată pe teren propriu. Lucrările de înlocuire a gazonului de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” au demarat la începutul acestei săptămâni, iar cei de la CFR Cluj trebuie să anunțe la FRF arena care vă găzdui meciul din etapa a 12-a a Superligii.

Prima opțiune pentru CFR Cluj a fost Cluj Arena, fiind făcută și o solicitare în acest sens către Consiliul Județean Cluj, proprietarul stadionului, însă solicitarea a rămas fără răspuns. În plus, cererea feroviarilor a creat tensiuni în rândul suporterilor Universității, care au amenințat cu represalii în cazul în care cei din Gruia ar fi ajuns să joace pe Cluj Arena. Pentru a nu se ajunge la incidente regretabile, șefii din Gruia au renunțat la această variantă și s-au orientat spre alte stadioane din afara orașului.

Cristian Balaj: ”Nu știm încă unde vom juca”

Președintele grupării din Gruia, Cristian Balaj, spune că echipa va juca meciul cu Petrolul fie la Mediaș, fie la Sfîntu Gheorghe.

„Nu știm încă unde vom juca. Cei de la Ploiești au fost înțelegători, regulamentul competiției spune că trebuie anunțat, în situația în care se schimbă locul de disputare a unei partide, echipa gazdă trebuie să anunțe LPF cu zece zile înainte. Cei de la Petrolul Ploiești au dat dovadă de înțelegere și ne-au acordat un timp suplimentar, putem anunța cu șapte zile înainte. Încercăm să ne încadrăm în cele zece zile în care vom anunța.

Situația este foarte simplă, n-ar trebui să complicăm subiectul. Noi, la nivel managerial, am făcut o solicitare către Consiliul Județean, care este proprietar al stadionului Cluj Arena, am făcut această solicitare după ce am semnat contractul cu cei care au început schimbarea gazonului. Nu am primit un răspuns oficial, am fost obligați, pentru a respecta regulamentul, să facem solicitare către cei de la Mediaș și am făcut o solicitare și la Sepsi. Urmează să analizăm, să vedem unde vom juca. Nu putem aștepta după un răspuns, pentru că am ieși din termenul care este stabilit în regulamentul de organizare al competiției”, a declarat, joi, președintele CFR-ului.

Schimbarea gazonului de pe stadionul din Gruia îi va costa pe cei de la CFR aproximativ 300.000 de euro. Lucrările ar trebui finalizate în maxim trei săptămâni, și asta pentru, că în 13 octombrie, campioana României are programat meciul cu Slavia Praga, din Conference League.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut