Prima înfrângere în Liga a II-a. Unirea Dej învinsă acasă de Poli Iași, cu largul concurs al arbitrului

Unirea Dej a pierdut, pe teren propriu, meciul cu Poli Iași din cadrul etapei a treia a Ligii a II-a. Victoria moldovenilor a venit, însă, după două decizii controversate luate de arbitrul întâlnirii, ambele judecate în favoarea echipei oaspete. Prima, petrecută în min. 63, în urma căreia Poli Iași a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, când arbitrul a acordat o lovitură de la 11 m pentru un fault inexistent în suprafața de pedeapsă, iar a doua, doar două minute mai târziu, când același arbitru a schimbat raportul de forțe din teren, eliminând un jucător al Unirii pentru o presupusă intrare cu cotul asupra unui adversar.

Ambele faze au produs iritare în tabăra echipei gazdă.

Dragoș Militaru: ”Nici penalty, nici eliminare”

”A venit prima înfrângere, dar cred că am jucat foarte bine cât timp am fost 11 la 11. Nu au fost faze grele, dar la prima fază, care cred că nu a fost grea, domnul arbitru a dat penalty. O alunecare a atacantului advers în careul nostru și ne-am trezit cu penalty, fără să fie absolut nimic.

După două minute, cartonaș roșu pentru că… nu știu pentru ce am luat cartonaș roșu, de ce. M-am uitat pe reluări… să fiu corect, dacă era penalty, să fie penalty, așa cum a fost și în alte meciuri, dacă era cartonaș roșu, lovitură intenționată, să fie roșu. Dar nu a fost corect! Cred că aici s-a rupt jocul, pentru că aș fi vrut să jucăm măcar 11 la 11. Eu am văzut că fundașul nostru a fost tras în primă fază de două ori, trebuia să se dea fault în primă fază, după care a continuat alergarea cu brațele pe lângă corp, fără a avea intenția de a lovi adversarul. Nu avea cum să alerge cu brațele deasupra capului, pentru că e un fundaș la 1.90, iar cel care a fost faultat, cum a zis domnul arbitru, are 1.70 m și alerga aplecat. A intrat cu capul în cotul jucătorului nostru. M-am uitat de cinci ori pe reluări, nu am văzut intenția de a lovi.

Sunt un pic dezamăgit pentru că am făcut un joc bun, dar în ultimele 25 de minute efectiv atât am putut în 10 oameni. Am luat un gol foarte frumos. Asta e concluzia mea.

Cred că în prima repriză a fost un joc interesant, cu ocazii pentru ambele echipe, a doua repriză liniștit un sfert de oră, spre poarta noastră ultimele 25 de minute, cumva normal pentru că eram în 10 oameni.

Un joc urât în repriza a doua, dar am luat un gol în ultimele minute și nu am obținut punct. Până la meciul următor avem timp să facem lucrurile mai bine, iar adversarul să nu mai intre în careu”, a declarat, la finalul partidei, Dragoș Militaru, antrenorul celor de la Unirea Dej.

Cum am trăit partida

La gazde, după o lungă perioadă de absenţă din cauza unei accidentări, a revenit în teren Mihai Kereki, după cum partida cu Poli Iași a marcat debutul lui Gabriel Buta, sosit în această vară de la Farul Constanța.

Gazdele care au început furtunos meciul, disputat pe o căldură insuportabilă, ratînd două ocazii foarte bune de a deschide scorul, prin  Angelo Cocian (min. 11) şi Alex Pop (min.22). Moldovenii au avut şi ei o mare ocazie de gol prin experimentatul mijlocaş Gabriel Vaşvari, care, în min. 15, a şutat puternic de la 25 metri, dar mingea a trecut pe lîngă poarta apărată de Dragoş Răilean. Reuşita dejenilor a venit înaintea pauzei, când Mihai Kereki a trimis cu capul balonul în poartă, după un corner executat de Angelo Cocian.

După pauză, cei care au controlat jocul au fost ieşenii, care s-au apropiat tot mai mult de poarta gazdelor, eforturile lor  fiind concretizate de golul reuşit de Gabriel Vaşvari, din lovitură de la 11 metri, în min. 62. După doar trei minute, Unirea a rămas  în zece jucători, tînărul Gabriel Buta fiind eliminat după o intrare cu cotul asupra unui adversar. În inferioritate numerică, trupa de pe Someş a rezistat greu, încasând golul al doilea în min. 88, autorul reuşitei ieşenilor fiind incisivul Pavel Tomczyk.

Unirea Dej a intrat pe  teren în  următoarea formaţie: Railean – Maftei, Burdeţ, D. Pop, Buta – Ad. Pop, Chira, Kereki, Cocian – Al. Pop, Fl. Blaj. Au mai intrat pe teren: Greu, Bogdan, Frăsineanu şi Andrei Pop.

În urma acestui rezultat, Unirea Dej a coborât pe locul 5 în clasamentul Ligii a II-a, înaintea desfășurării ultimelor partide din etapa a treia. Următorul meci al echipei din Dej va fi sâmbătă, 27 august, în deplasare, cu Dinamo București.

Szekely Csaba

Foto: Unirea Dej și Prosport

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut