O nouă sală de sport în municipiul Dej

Elevii municipiului Dej au parte de o surpriză plăcută în noul an de învățământ ce bate la ușă.

Prin grija Primăriei a fost predată beneficiarilor noua sală de sport de pe strada Aurora nr. 5, aparținând Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej – corp B, accesibilă deja pentru comunitatea dejeană. Noua investiție are o capacitate de 102 locuri, fiind destinată atât uzului didactic, cât și utilizării publice în perioadele în care calendarul activităților didactice permite acest lucru.

Sala este dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive și permite practicarea de sporturi precum baschet sau volei, discipline sportive atât de mult îndrăgite de copiii localnici. Partea de la parter este dedicată sportivilor și activităților acestora, iar partea de la etaj este alocată spectatorilor. Sala, în regim de înălțime P+1, permite și organizarea de activități culturale sau recreative (expoziții, manifestări cultural-artistice etc.), competiții, concursuri non-sportive.

Proiectul „Construire sală de sport școlară în cadrul Școlii Gimnaziale «Avram Iancu», Corp B, strada Aurora nr. 5, municipiul Dej, județul Cluj” a fost realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI), la solicitarea Primăriei Dej și este un proiect tip. Valoarea finanțării pentru construirea sălii de sport este 600.000 de euro.

Tot în municipiul Dej se află în plină construcție noul și modernul stadion „Obor”, cu gazon artificial și dotat cu instalație nocturnă. Baze multifuncționale care contribuie la dezvoltarea sportului și mișcării fizice în municipiul de la confluența Someșurilor.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut