Invincibilă în 2022, ”U” Cluj intră în playoff de pe loc de promovare directă în Liga I

”U” Cluj a câștigat fără probleme și meciul cu Dunărea Călărași, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii a II-a, scor 3-0, și așteaptă play-offul pe poziția a doua în clasament, adică pe un loc care, la final, îi va permite să promoveze direct în Liga I. Astfel, ”U” Cluj reușește un parcurs de excepție în 2022, trei victorii din trei partide, nouă goluri marcate și niciunul primit.

Partida, disputată duminică pe Cluj Arena, și la care au participat aproape 4.000 de spectatori, a fost la discreția alb-negrilor, cu toate că Erik Lincar a ținut pe banca de rezerve mai mulți titulari. Prima ocazie mare a meciului , min.5, a adus și primul gol pe tabela de marcaj, după o reluare spectaculoasă din cădere a lui Tescan. În min.14, Vali Alexandru șutează de la 18 m milimetric pe lângă stâlpul porții adverse, dar acesta nu mai ratează execuția, în min.29, după o lovitură de cap perfect plasată în urma unui corner. Tescan ratează și el din poziție ideală în minutul următor, iar Remacle îl imită în min.35. 2-0 pentru ”U” la pauză.

Repriza secundă începe cu Romario Pires în teren, în locul belgianului Remacle. Prima ocazie a reprizei vine în min.56, când Haită șutează puternic din marginea careului mare, însă portarul e la post și respinge cu greutate în corner. Vali Alexandru trece pe lângă al doilea său gol, în min.63, după ce trimite la o palmă de poartă cu capul. Dublă schimbare la ”U” în min.65: ies Tescan și Haită, și sunt aruncați în luptă Hofman și Sergio Ribeiro. Peste 10 minute doar, Hofman reușește golul trei pentru Universitatea, după o centrare perfectă venită de la Ely Fernandes. Boiciuc, intrat și el pe teren cu câteva minute înainte, trimite în bară mingea lovită cu capul, min.80, și Ely Fernandes, min.81, ratează de puțin golul numărul patru pentru clujeni. Pop de la oaspeți, e eliminat de pe teren în prelungiri, dar totul era deja sfârșit pentru Dunărea Călărași, care n-a reușit nici măcar o ocazie periculoasă la poarta lui Gorcea, înlocuit și el pe final de Păun.

Erik Lincar: ”Nu am arătat ca echipa din primele două etape din acest an”

„Mi-aș dori foarte mult ca pe viitor jucătorii să trateze mult mai serios meciurile, pentru că dacă întâlneam un adversar mai puternic, la felul în care ne-am comportat astăzi, cred că era un pic cam complicat să câștigăm. De aceea, nu o să înțeleg niciodată de ce nu avem plăcerea de a juca, de a da goluri, de a pasa.

Foarte lenți, foarte greoi, nu am arătat ca echipa din primele două etape din acest an. Pot să înțeleg această situație, dar următoarele meciuri, 10 la număr, vor fi pe viață și pe moarte pentru toate echipele din play-off”

Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, FC Hermannstadt, CSA Steaua București, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia sunt echipele care au obținut calificarea în play-off, acolo unde aceste echipe vor juca meciuri fiecare cu fiecare, tur-retur. Primele două clasate promovează direct în Liga I, iar echipele de pe locurile 3 şi 4 vor participa la un baraj cu echipele de pe locurile 14, respectiv 13, din acest sezon al Ligii I.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut