Ministrul Sănătății: Avem trei tipuri de vaccinare pe care plănuim să le desfășurăm în școli

În școlile în care există cabinete medicale, medici și dotare corespunzătoare, vor putea fi organizate centre de vaccinare iar celelalte vor putea solicita o caravană mobilă, prin mobilizarea unei echipe de la centrele de vaccinare – a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Deja au fost, împreună cu Ministerul Educației, nominalizate persoane de contact în fiecare școală care iau legătura, pe de o parte, cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și implicit ai centrelor de vaccinare, pe de altă parte, cu clasele și cu părinții, tocmai pentru a organiza campanii de informare și pentru a pune în legătură specialiștii cu părinții, pentru a avea o informare corectă asupra beneficiilor vaccinării la copil. Pe de altă parte, referitor la vaccinarea în școli, avem trei tipuri de vaccinare pe care plănuim să le desfășurăm în școli. Acolo unde se poate și unde există cabinete medicale școlare, medic școlar și dotare corespunzătoare, la nivelul acelor cabinete se pot organiza centre de vaccinare. Acolo unde infrastructura sau personalul nu permit organizarea, în acele cabinete se poate solicita caravană mobilă prin mobilizarea unei echipe de la centrele de vaccinare. În special în orașe avem centre de vaccinare care au timp, nemaiavând acum atât de multă activitate, să se mobilizeze către școli, iar la școlile unde există un centru de vaccinare în imediata proximitate, reprezentanții școlii informează și programează copiii, părinții și cadrele didactice la vaccinare”, a spus Ioana  Mihăilă la Digi 24, conform AGERPRES.

Mihăilă este de părere că părinții ar trebui să solicite unităților de învățământ informații legate de situația imunizării profesorilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut