Întâniri neconvenționale cu scriitori și plasticieni clujeni

Una dintre cele mai inedite manifestări culturale din ultimul timp este proiectul „Scriu și Dăruiesc”, care a debutat în 6 iunie, la inițiativa scriitorului Gabriel Bota, intenția fiind ca evenimentele să se desfășoare până în toamna acestui an, pentru ca apoi să fie reluate în primăvara anului viitor.

În primele două duminici din fiecare lună, pe B-dul Eroilor, vis-a-vis de librăria BookCorner, un artist plastic și un scriitor dăruiesc persoanelor interesate fragmente de poezie, proză sau teatru, scrise și ilustrate pe hârtie fabricată manual în atelierul Natura Paper.

Există și o latură umanitară în această inițiativă: cine dorește să facă un cadou deosebit poate dona o anumită sumă de bani pentru cauza prezentată de „Scriu și Dăruiesc”- în acest moment proiectul „Fii Super Erou”, organizat de cei de la „Căsuța Bucuriei”.

Proiectul a continuat în luna iulie, în organizarea scriitoarei Luminița Rusu, protagoniste fiind poeta Alice Valeria Micu și scriitoarea Bianca Tămaș. Duminică, 1 august, în față la BookCorner este programată o întâlnire cu prozatorul și dramaturgul Radu Tuculescu, care va scrie ”live” texte pe hârtie decorată de artistul plastic Andreea Radu.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut