Cîțu: Starea de alertă a fost prelungită

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cea mai importantă măsură fiind cea referitoare la restricția privind circulația pe timp de noapte începând cu ora 22:00, față de 23:00, cât era până acum.

Prim-ministrul Florin Cîțu a explicat, într-o conferință de presă, că modificarea orei privind restricția referitoare la deplasarea în afara domiciliului a ținut cont, în primul rând, de măsurile adoptate de alte state europene. „În primul rând, ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una dintre primele măsuri pe care toate țările o iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat. (…) Deci, este o direcție pe care am văzut sau este o măsură care a fost folosită în alte țări și are succes. Și în România, în momentul în care am implementat-o, a avut succes. Vom vedea cum va evolua”, a spus Cîțu, citat de AGERPRES.

Decizia privind prelungirea stării de alertă a avut la bază o hotărâre a CNSU, adoptată tot miercuri, prin care s-a propus ca acest lucru să intre în vigoare cu data de 14 martie.

În privința restricției de deplasare în afara locuinței, CNSU a propus intervalul orar 22:00 – 5:00. Totodată, s-a propus limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile din localități sau zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut