Date îngrijorătoare pentru județul Cluj

În ultima zi, pe teritoriul județului Cluj au fost raportate alte 266 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 39.951. În ultima săptămână au decedat șapte de persoane. Până astăzi, au decedat 355 de clujeni diagnosticați cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil din județul Cluj, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 666. Dintre acestea, 623 sunt din județul Cluj. La secțiile ATI sunt internate 69 de persoane. E îngrijorător faptul că la nivelul județului Cluj rata de infectare se apropie de trei cazuri la mia de locuitori, ceea ce implică plasarea în zona roșie. Dacă duminica trecută rata de infectare era de 2,49, astăzi pragul a ajuns la 2,91.

O explicație a creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în județul Cluj ar fi nerespectarea măsurilor de combatere a acestui virus.

Sunt multe cazuri în care oamenii stau înghesuiți la cozi la ghișee. Astfel de situații au putut fin întâlnite, în special în weekend și în vacanța școlară, la pârtiile de schi, unde lumea aștepta pentru a se îmbarca în telescaun fără să respecte distanțarea socială. De asemenea, nu de puține ori presa a relatat despre aglomerația din mall-uri și supermarketuri. Înghesuiala e frecventa și la porțile școlilor când părinții așteaptă ieșirea de la cursuri a copiilor. Toate aceste situații nu fac decât să mijlocească transmiterea coronavirusului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut