Foto&Video | Spectacol unic oferit de peste 400 de chitariști

În fiecare an, proiectul „Pune mâna pe chitară” constituie o întâlnire majoră în peisajul muzical românesc. Născut din dorința de a-i încuraja pe tineri să cânte la chitară, programul muzical este găzduit de mai multe orașe din țară.

La Cluj-Napoca, întâlnirea iubitorilor de chitară a avut loc sâmbătă după amiază iar spectacolul oferit de aceștia a fost unul cu totul special.

Au răsunat chitarele începând cu ora 18,30 în Piața Unirii unde peste 400 de chitariști din mai multe zone din țară au interpretat, simultan, unele dintre cele mai iubite melodii, fiind acompaniați live de nume celebre ale folkului românesc.

Tinerii au trebuit sa pregătească 12 de piese consacrate, atât din repertoriul internațional cât și din cel românesc. Alături de ei au fost prezenți Andrei Păunescu, Ducu Ștefan, Mircea Baniciu.

Cu chitarele în mâini și cu emoție, mulți dintre tinerii care au participat la evenimentul „Pune mâna pe chitară” și-au făcut debutul artistic, fiind prima lor apariție publică în calitate de chitariști.

„Am avut emoții la început dar m-am descurcat foarte bine pe tot parcursul evenimentului, reușind să țin pasul cu ceilalți participanți”, ne-a povestit Alexandru, un tânăr de numai 9 ani care a luat parte pentru prima dată la un astfel de spectacol. El spune că experiența de care a avut parte a fost una cu totul specială, precizând că își va convinge părinții să-l ducă și la evenimentul „Pune mâna pe chitară”, care va avea loc în toamna acestui an la Sibiu.

La eveniment au luate parte sute de clujeni, care nu au ezitat să fredoneze piesele cântate de chitariști.

Din playlist-ul spectacolului au făcut parte piese precum ”Superhituri precum ‘Let it be/ Hey jude’, ‘Andrii Popa’, ‘Vara la ţară’, ‘Floare de colţ’, ‘Nebun de alb’, ‘Vinovaţii fără vină’, ‘Punctul pe i’, ‘M-am îndrăgostit numai de ea’

Prin mulțimea chitariștilor s-au evidențiat grupul de chitariști din Sibiu, grupul din Cisnădie coordonat de profesorul Adina și Mihaela Fülöp, grupul Deva coordonat de Roxana Ilea și de Nicolae Vornicu, chitariștii din Craiova îndrumați de Mădălina Amon, grupul de chitariști din Tășnad-județul Satu Mare coordonat de prof. Daniela Moldovan, grupurile de chitariști din Sânmărtin-Harghita, coordonați de Roxana Pantea, chitariștii din Brașov îndrumați de Bianca Bozdoc, chitariștii din Târgu Lăpuș coordonați de Daniela Cozma. De la Cluj au fost trei grupuri de chitariști. Unul a fost coordonat de Cristian Holobiuc, un altul îndrumat de Daniel Inca și grupul de chitariști pregătit de Marius Roman.

Spectacolul s-a încheiat cu recitalurile susținute de Andrei Păunescu, Ducu Berzti şi Mircea Baniciu Band.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală PLAY, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

„Pune Mâna pe Chitară” își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Cluj-Napoca, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare pentru a reuși: un caiet de studiu pentru chitară cu informații utile și tabulaturi ale pieselor incluse în eveniment, dar și tutoriale video, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

C. PURIȘ

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut