9500|Făclia-garanția informației corecte

Cel mai citit cotidian al judeţului Cluj, Făclia, a ajuns, astăzi, la ediţia cu numărul 9500. Este o cifră importantă pentru cel mai apreciat și cunoscut cotidian din județul Cluj, ținând cont că în ultimii ani tot mai multe ziare au renunțat la edițiile tipărite și au ales să apară exclusiv online. Nu a fost deloc simplu să atingem această bornă, însă a fost posibil datorită câtorva lucruri la care membrii redacției țin foarte mult: echidistanța, adevărul și corectitudinea informării.

A fost posibil şi datorită sprijinului numeroşilor colaboratori ai redacţiei, cărora ţinem să le mulţumim. Totodată, le mulţumim cititorilor pentru încrederea acordată şi promitem că în continuare vom rămâne partenerul lor de nădejde.

În ultimii ani ne-am confruntat cu probleme extrem de dificile. A venit pandemia de COVID, care a adâncit criza din presa locală. Ne-am trezit apoi fără hârtie tipografică după care a urma explozia de prețuri la energie și carburant care au dus la creșterea considerabilă a costurilor de tipărire și distribuție. Pe lângă acestea, numărul de puncte de distribuție a presei locale și naționale a scăzut îngrijorător, ca urmare a îndepărtării acestora de pe spațiul public de către administrația locală. Mai mult, la un moment dat, s-au făcut demersuri pentru îndepărtarea tuturor punctelor de distribuție a presei din oraș, însă urma protestului făcut în special de reprezentanții ziarului nostru municipalitatea a renunțat la această măsură, cerând, în schimb, difuzorilor să propună noi modele de chioșcuri pentru a reface rețeaua de distribuție a presei în oraș.

Mai nou a apărut războiul din Ucraina și nu știm ce ne așteaptă în continuare.

Știm însă un lucru. Și anume că echipa Făclia e pregătită pentru orice tip de provocare pentru a satisface cerințele cititorilor. Ei sunt cei care ne dau impulsul să mergem mai departe și să ținem Făclia aprinsă. Le mulțumim încă odată și îi asigurăm că ziarul nostru va fi în continuare o garanție a informației corecte.

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut