Actorul și asfaltul

De o vreme, se pare că tot ce se întâmplă de bine în Beliș și în județ se datorează actorului Claudiu Bleonț, favorit al sultanului Ludovicpentru scaunul de ispravnic al comunei din Apuseni.

Dacă, nu cu foarte multă vreme în urmă, acesta își aroga meritul de a fi obținut bani de la Guvern pentru refacerea unor obiective afectate de inundații în Poiana Horii, afirmând că fondurile alocate se datorează întâlnirilor pe care Măria Sa le-ar fi avut cu miniștrii Guvernului Orban (o minciună pe care am dovedit-o la vremea respectivă), acum acesta se laudă pe pagina sa de Facebook că lui i se datorează… refacerea drumului Huedin – Beliș.

„Echipa pe care o fac împreună cu Guvernul PNL și cu Consiliul Județean Cluj dă roade pentru comuna Beliș. Am reușit să obținem fonduri pentru refacerea drumului Huedin – Beliș și asta pentru că administrația PNL centrală și județeană a înțeles că este o arteră vitală pentru noi, pentru turism și investițiile din Beliș și zona Munților Apuseni. Mulțumesc Alin Tișe, mulțumesc Lucian Bode și guvernului Orban” – a scris, marți, actorul, pe pagina sa de Facebook.

Într-o filmare video în care apare alături de Alin Tișe, la ieșirea din Huedin, dând din mâni în cel mai… ”convingător” mod, actorul declamă: „Oameni buni, mulțumită intervenției și deschiderii pe care o are Guvernul Orban, ca și candidat la Primăria Beliș am obținut fonduri care să vină în momentul ăsta înspre Cluj, și-i mulțumesc lui Alin Tișe, și-n momentul ăsta se asfaltează drumul Huedin – Beliș. Mulțumesc echipei de la Guvernul României, echipei și Guvernului Orban”.

Așadar, ca să ne lămurim ce are a face actorul cu asfaltul, se impun câteva precizări:

Întâi, drumul cu care se laudă actorul că se reface datorită parteneriatului său cu sultanatul este un DRUM NAȚIONAL care doar trece prin Beliș. Nu este drumul Huedin – Beliș, ci este drumul Huedin – Albac. Printre altele, trece și prin Călata și prin Călățele și prin Dealu Negru și prin Mătișești, care nu au avut șansa să-l aibă de candidat pe Bleont.

Apoi, lucrările de reparații și modernizare care se fac pe drumul cu pricina sunt lucrări pe care CNAIR le face în fiecare an, indiferent că este sau nu este campanie electorală, indiferent de prezența sau absența vreunui actor în zonă, indiferent de ce fenomene meteo sau… extraterestre vor fi avut loc pe un traseu sau altul. Mai pe scurt: sunt lucrări de întreținere care se fac în fiecare an, fără intervenții și spectacole actoricești!

În al treilea rând: lucrările respective au fost începute de mai bine de două luni, nicidecum la solicitarea candidatului-actor la Primăria Beliș. Drumul nu este în administrarea Consiliului Județean, fiind drum național, astfel că prezența lui Tișe alături de Bleonț nu convinge pe nimeni să voteze (pentru asta!) un actor, la Primăria Beliș.

Ar fi interesant, totuși, de aflat, dacă la ședințele de Guvern în care sunt aprobate alocările de fonduri sunt invitați și consultați și actorii – candidați la o primărie sau alta. Poate ne spune ministrul Lucian Bode…

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut