Vioara Stradivarius a răsunat în Biserica Piaristă din Cluj-Napoca

Zeci de pasionaţi de muzică, purtând măşti sanitare, s-au adunat marți seara la Biserica Catolică Sfânta Treime-Piaristă, de pe strada Universității din Cluj-Napoca pentru a asista la concertul susținut de violonistul Alexandru Tomescu – Vioara Stradivarius Elder Voicu şi artistul argentinian de bandoneon, Omar Massa. Evenimentul face parte din seria de 12 concerte ce au loc în România în cadrul Turneului Internaţional Stradivarius, numit „Piazzolla 99.

Violonistul Alexandru Tomescu a ținut să le spună celor prezenți că faptul că a fost posibilă la Cluj-Napoca organizarea concertului în interior și nu în aer liber, așa cum s-au desfășurat celelalte evenimente de până acum din cadrul Turneului Stradivarius, reprezintă „luxul suprem”.

„Faptul că putem cânta în interior, și nu în interiorul oricărui spațiu ci a unei biserici, este un privilegiu de care avem parte foarte rar și de aceea trebuie să-l gustăm și să-l apreciem. Iată, puțin câte puțin putem reclădi ceea ce am pierdut. Turneul nu ar fi fost posibil fără o muncă extenuantă în timp record și vreau să mulțumesc întregii echipe”, a spus artistul.

În cadrul concertului a fost prezentată, în primă audiție, o lucrare compusă special pentru acest eveniment – ”A Cry for Solitude” de Dan Popescu. Alexandru Tomescu a precizat că piesa a fost compusă pentru cei care luptă cu coronavirsului.

„Turneul din anul acesta este dedicat tuturor acelora care luptă, în fiecare zi, cu acest celebru virus, fie că sunt în linia, întâi, linia a doua, linia a șaptea. Fiecare dintre noi are lupta sa de zi cu zi. Avem o piesă special compusă pentru toți acești oameni. Este vorba de lucrarea ‘A Cry for Solitude”, compusă de Dan Popescu, o pisă foarte dramatică, prezentată în primă audiție”, a afirmat Alexandru Tomescu.

Turneul va continua la Sebeș- 9 sept- Biserica Evanghelică, în colaborare cu Centrul Cultural ”Lucian Blaga”, ora 19; Sibiu-10sept- Curtea Muzeului Bruckenthal, ora 18; Brașov-13 sept- Biserica Neagră, ora 19, Ghimeș/Bacău-14 sept- Biserica Romano-Catolică, ora 19, în colaborare cu Asociaţia oameniinspira.ro şi Bucureşti, cu trei concerte: 16 sept-Sala Radio-Seria Concertelor Roz, 17 sept-Catedrala Sfântul Iosif, în colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, ora 19 şi 18 sept-Rezidenţa Scena9-BRD, ora 19.
C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut