Ninsoarea abundentă a lăsat mai multe localități clujene fără curent electric

Alimentarea cu energie electrică din mai multe localități clujene a fost întreruptă în noaptea de duminică spre luni după ce liniile de tensiune au fost afectate de copacii doborați de acumulările de zăpadă. De asemenea, pe mai multe sectoare de drum au fost restricții de circulație din cauza arborilor căzuți pe carosabil.

ISU Cluj a anunțat că pe parcursul nopții trecute opt echipaje de pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău, Detașamentul 2 Cluj-Napoca, Garda de Intervenție Băișoara, Detașamentul Huedin, Detașamentul Turda și Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru degajarea arborilor sau stâlpilor ce au fost doborâți de acumulările de zăpadă, rezultate în urma precipitațiilor abundente.

Astfel, pe ruta DJ 107R, între localitățile Șomeșul Cald și Mărișel au fost înlăturați peste 50 de arbori sau ramuri căzute pe carosabil.
De asemenea, echipajele operative au intervenit pentru eliberarea drumurilor de arbori căzuți între localitățile Agârbiciu și Dângău, între Băișoara și Muntele Băișorii, între Bologa și Săcuieu, între Someșul Rece și Măguri Răcătău, pe str Parâng din Cluj-Napoca, pe str Someșul Rece din Gilău, în localitățile Valea Ierii, Muntele Băișorii, precum și pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie inundată din localitatea Jucu Herghelie.
Aceste situații înregistrate, deși numeroase, nu au avut ca și urmări distrugeri sau pagube materiale semnificative.
“De menționat este faptul că 10 echipe ale distribuitorului de energie electrică au desfășurat pe parcursul nopții acțiuni pentru restabilirea alimentări cu energie electrică din mai multe localități din județ, având în vedere că au fost afectate și liniile de transport a energiei electrice și puncte de transformare din județ”, a transmis ISU Cluj.

Distribuție Energie Electrică a anunțat că din cauza condițiilor meteo nefavorabile din zilele de 26 și 27 februarie (cod galben și portocaliu de ninsoriabundente și viscol), au fost afectate parțial instalațiile din aria de acoperire a Distribuție Energie Electrică Romania (DEER).

Echipele operative DEER au acționat neîntrerupt, pentrulimitarea efectelor produse de condițiile meteorologicenefavorabile, însă intervențiile au fost îngreunate de zăpadaviscolită și de pomii căzuți peste liniile electrice și peste căile de acces. La această oră, se lucrează pentru realimentareaconsumatorilor din urmatoarele localități: Județul Bihor: Baita, Nucet, Suncuius, Remeti, Recea, SteiJudețul Bistrița-Năsăud: Tetrisor, Breaza, SendroaiaJudețul Cluj: zona Baisoara, zona Marisel, zona V Crisului, Tranis, Rasca, zona Panticeu, DabacaJudețul Maramureș: Bocicoel, Rohia, Boiereni, ValeaChioarului, Oc. Sugatag, MestecanJudețul Sălaj: Cristoltel, Seredeu, Alamaș, Cuzaplac, Tamasa;

Județul Alba: ABUD partial, Mogos, Bucium si Intregalde, Lupsa partial, Ciuruleasa -partial, Posaga, Salciua, Almasu Mare -partial, Bistra, Rosia Montana, Lucsa, Butra, Iaz, Poiana Vadului, Horea, Alba, Avram Iancu, Vidra, Barda De Sus, Scarisoara, Poiana Amploiului, Runc, Cimpoiele, Sohodol -partial, Baia De Aries;

Județul Harghita: Corbu, Cap Corbu, Tulghes, v. Frumoasa. Hagota, Putna, Borsec-partial,  Tulghes-partial.

Intervențiile echipelor DEER vor continua până la alimentareaintegrală a tuturor consumatorilor din zonele afectate.

Având în vedere avertizările meteorologice din aceste zile (cod galben și portocaliu), informăm echipele operative ale DEER sunt mobilizate și pregătite intervină în toate zonele încare alimentarea cu energie electrică va fi afectată.

“Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toțiutilizatorii rețelei , împreună cu autoritățile, depunem toateeforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condițiinormale, conform schemei de funcționare”, a transmis DEER. 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut