Veste bună pentru elevii din mai multe localități clujene

Guvernul a aprobat repartizarea pe judeţe a sumei de aproximativ 147 milioane de lei, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale în vederea finanţării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în anul şcolar 2022-2023, relatează Agerpres. Printre acestea se numără mai multe unități de învățământ din județul Cluj.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu sumele repartizate se rectifică bugetele locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, potrivit prevederilor OG nr. 19/2022 şi OUG nr. 105/2022.

„Aplicarea proiectului pilot prevăzut de OUG nr. 105/2022 va conduce la diminuarea riscului de excluziune şi de abandon şcolar care grefează asupra populaţiei şcolare din medii dezavantajate geografic, economic sau social, contribuind în final la realizarea obiectivului major al Ministerului Educaţiei şi anume asigurarea accesului echitabil şi nediscriminatoriu la o educaţie de calitate a tuturor copiilor şi tinerilor din România”, se arată în comunicat.

De această măsură se bucură și 12 unități de învăţământ preuniversitar din județul Cluj. Este vorba de Școala Gimnazială „Emil Isac”, Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” din municipiul Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Vlădeasa din Huedin, Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău și școlile gimnaziale din Beliș, Mărișel, Câțcău, Chiuiești, Ciurila, Valea Ierii, Cășeiu și Viișoara.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut