Dragoș Rusu, alături de PPUSL, pe drumul SCHIMBĂRII zonei rurale prin proiecte adresate tinerilor și producătorilor autohtoni

Politica românească are nevoie de sânge proaspăt, de reprezentanți care să aibă credință în România și să acționeze cu Demnitate, Onoare și Curaj. Dragoș Rusu, candidat al Partidului Puterii Umaniste – social liberal la Camera Deputaților este tocmai unul din reprezentanții acestei categorii aparte. Candidat pentru Camera Deputaților, din partea Partidului Puterii Umaniste – social liberal, Dragoș mărturisește că este mânat de dorința de schimbare și nu își dorește ca politica să îi ofere ceva, ci este pregătit ca el să ofere politicii totul. De asemenea, pentru candidatul PPU – SL, partidul este România, numele acestuia fiind doar un amănunt, atâta timp cât doctrina sa este apropiată de concepțiile și viziunea sa. După ce a demonstrat în business că succesul este de partea sa și că în România, clasa de mijloc există și poate fi motorul societății, Dragoș pășește cu încredere în calitatea de candidat. “Am învățat din business că pentru a prgresa este nevoie de schimbare. România are nevoie de progres. Iar acest lucru necesită schimbare”, spune Dragoș Rusu, candidat la Camera Depiutaților.

Vorbim foarte mult despre digitalizare, despre ecologizare. Însă, zona rurală sângerează. Din experiența proprie, din zecile de mii de kilometri parcurși prin țară, am văzut o zonă rurală care este la zeci de ani lumină de restul Europei. Este nevoie de o regândire a întregii strategii aferente zonei rurale și nu numai. Mă refer aici atât la sate, comune, cât și la orașele mici și medii, care sunt aproape distruse după căderea coloșilor monoindustriali din zonă. În acest sens, alături de colegii umanișiti, am în plan trei propuneri legislative extrem de interesante și de benefice societății. Este vorba de Legea privind înființarea și utilizarea Fondului de Solidaritate Locuințe pentru tinerii români, Legea privind reintegrarea pe piața muncii a pensionarilor care doresc să își continue activitatea în domeniile în care au activat anterior pensionării și, foarte importantă, Legea privind achiziționarea produselor alimentare din producție autohtonă. Să le luăm pe rând. Parlamentarii umaniști propun înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”.Va fi un fond dedicat tinerilor familiști, cu vârsta până la 35 ani, care doresc să acceseze credite pentru locuințe, pot plăti ratele pentru acestea, dar nu au avansul necesar. Acest fond special, care urmează a fi administrat și gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, va fi alimentat, inițial, prin transferarea de către societățile comerciale puternice, al căror profit brut depășește 1 milion de lei, a 1% din acest profit, suma respectivă fiind deductibilă. Apoi, deputatul umanist Grațiela Gavrilescu a inițiat proiectul de lege prin care societățile comerciale sunt încurajate să angajeze pensionari, care la rândul lor doresc să își continue activitatea în domeniile în care au experiență Experienţa profesională dobândită de persoanele pensionate reprezintă o resursă naţională obiectivă, uşor de fructificat şi extrem de utilă economiei şi societăţii româneşti în ansamblu. Nu în ultimul rând, avem proiectul de sprijinire directă și concretă a producătorilor agricoli autohtoni. Proiectul, care a fost deja depus la Camera Deputaților, prevede ca structurile de stat unde există consum colectiv (spitale, cantine sociale, penitenciare, unități militare, etc.) să achiziționeze doar alimente românești (legume, fructe, etc.), cu excepția situațiilor obiective, în care acest lucru nu ar fi posibil. De asemenea, dincolo de aceste proiecte, avem demarată o amplă campanie pentru cetățenii români care s-au confruntat cu abuzuri din partea instituțiilor statului​. Este vorba de Campania STOP ABUZURILOR!, care se adresează tuturor românilor care vor să se sesizeze un abuz comis de reprezentanți ai autorităților publice locale, având drept parteneri cetățenii români care au fost sfidați și abuzați constant în ultimii 30 de ani”, își expune viziunea și proiectele de viitor Dragoș Rusu, candidat PPU SL la Camera Deputaților.

Pentru toate acestea am ales să candidez la Camera Deputaților. Pentru că vreau o schimbare! Eu sunt pregătit pentru a schimba România. Tu ce mai aștepți. Contribuie direct și concret la o schimbare fundamentală în România. Pe 6 decembrie ai cu cine vota!” – îi anunță pe alegătorii clujeni candidatul PPU SL, Dragoș Rusu.

Realizat de Casa de Editură Napoca SRL la comanda Partidul Puterii Umaniste (Social Liberal) Cluj, tiraj 1500 exemplare, Cod mandatar: 11200038

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut