Titluri de stat Fidelis la Bursa de Valori București

Începând de luni, 6 iunie, persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, până în 21 iunie, în titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Ministerul Finanţelor a anunțat că subscrierile se vor realiza prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale şi Alpha Bank.
Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani cu dobânzi anuale de 7,2% şi respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei, respectiv de 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
Băncile intermediare nu percep comisioane la subscriere, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile. Deţinătorii de titluri de stat Tezaur sau Fildelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut