Basarabenii din Cluj, la coadă să își aleagă președintele

Cetăţenii Republicii Moldova pot vota duminică, până la ora 21, la turul doi al alegerilor prezidenţiale din această ţară, în 13 secţii organizate pe teritoriul României. La Cluj-Napoca, o secție de votare a fost amenajată la Casa de Cultură a Studenților.

La Casa de Cultură a Studenților, la orele amiezii, coada la vot este până în stradă, având în vedere că trebuie să se respecte distanța socială. Se intră câte trei, patru și se ține cont de toate măsurile de protecție și împotriva răspândirii coronavirusului. Organizarea este ireproșabilă, după cum au spus câțiva cetățeni cu care a stat de vorba reporterul Făclia de Cluj. De la turul al doilea al prezidențialelor, ei așteaptă schimbare.

Am fost și data trecută la vot. Îmi place că se se respecta regulile, cu distanțare, cu tot ce trebuie, inauntru sunt dezinfectanți, e foarte organizat totul și merge repede. Pentru schimbare votăm, noi sperăm să se schimbe regimul, președintele, să avem un drum către Europa mai ușor, fără piedici. Asta vor toți, și cei din Anglia, și cei din Franța, și din Germania și din alte țări. România a fost privilegiată, sunt multe secții de votare la noi, spre deosebire de alte țări”, a afirmat Fulga.

Merg la vot pentru că îmi doresc schimbare, îmi doresc să se schimbe regimul. Cred că este necesară schimbarea. În ce privește organizarea, cred că lucrurile sunt foarte bine puse la punct, și la acest tur și la primul”, a spus și M.

Am venit să votez, am fost și la primul tur de scrutin. Mi s-a părut că s-a desfășurat totul ireproșabil, și acum, la fel, în ce privește respectarea măsurilor de protecție și prevenire. Nu se stă mult, merge repede, eu de vreo 20 de minute sunt aici”, a spus, la rândul său, Cristina, în vârstă de 36 de ani.

La primul tur al prezidenţialelor din ţara vecină au votat, în România, peste 10.000 de persoane.Al doilea tur a fost organizat după ce niciunul dintre cei opt candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50 +1 din voturile valabil exprimate în primul tur. Astfel, în lupta pentru cea mai importantă funcţie politică de la Chişinău se află candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut