Transportatorii, nemulțumiți de tarifele pentru transportul elevilor

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) susține că Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, fără nici o consultare prealabilă cu patronatele din transporturi și că tarifele propuse reprezintă un ”dumping impuns de Guvern”.

FORT consideră că tarifele impuse de minister, ce ar urma să fie aplicate de transportatori, au valori sub jumătatea costurilor operaționale, iar proiectul în sine încalcă prevederile legislației europene referitoare la impunerea unei obligații de serviciu public. Transportatorii spun că piața de transport regulat de pasageri se află în imposibilitatea de a desfășura activități specifice din cauza problemelor operaționale și economice generate de pandemie, iar această impunere de tarif nu face altceva decât să distrugă complet capitalul autohton din domeniu. Federația afirmă că a solicitat oficial, ministrului de resort, o întâlnire pe această temă, fără însă a primi un răspus favorabil.

În semn de protest, FORT a solicitat Primăriei Capitalei, aprobarea organizării unui protest în piața Victoriei, în data de 17 martie, după modelul celui din 2017, cunoscut drept “Protestul RCA”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut