Cluj-Napoca rămâne în zona roșie

Municipiul Cluj-Napoca se menţine în “zona roşie” din punct de vedere epidemiologic, cu 3,34 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere uşoară faţă de ziua vineri când rata de infectare a fost de 3,49 cazuri la mia de locuitori.  De altfel, municipiul Cluj-Napoca este singura localitate din zona urbană a județului Cluj unde rata de infectare depășește trei cazuri la mia de locuitori. În schimb, municipiul Dej are o rată de infectare de 2,25 cazuri la mia de locuitori iar Gherla de 2,20, aceste localități fiind plasate în zona galbenă. Tot în zona galbenă se situează Huedinul și Turda. Singurul oraș din județul Cluj aflat în zona verde este Câmpia Turzii cu 0,65 cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de infectare în județul Cluj a fost înregistrată la Valea Ierii-8,26 cazuri. Din fericire sunt și localități clujene în care rata de infectare este zero. Este vorba de Bobâlna, Borșa, Căpușu Mare, Cătina, Chiuiești, Cornești, Fizeșu Gherlii, Izvorul Crișului, Mănăstireni, Mărgău, Săcuieu, Sâncraiu și Tritenii de Jos.

Precizăm că săptămâna trecută, Municipiul Cluj-Napoca a ieșit din zona roșie după ce rata de infectare a scăzut sub trei cazuri la mia de locuitori. Acest lucru a permis deschiderea restaurantelor, barurilor și cinematografelor. Duminică însă s-a intrat din nou în scenariul roșu după ce pragul de infectare a sărit de trei la mie.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut