100 de insule ecologice digitalizate la Turda

Nu mai puțin de 100 de insule ecologice digitalizate vor fi amplasate la Turda, a anunțat primăria din localitate. Finanțarea pentru achiziția celor 100 de insule ecologice va fi asigurată prin PNRR, proiectul urmând să fie implementat în scurt timp.

„Prin acest proiect, marcăm în linie dreaptă progresul unei dezvoltări durabile a întregului proces de gestionare a deșeurilor”, a anunțat Primăria.

„Cele 100 de insule ecologice vor fi de fapt ansambluri de containere destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul va fi digitalizat pentru persoanele fizice arondate fiecărei zone.

Acest sistem modern și eficient va încuraja o colectare mai responsabilă și facilita implicarea cetățenilor în protejarea mediului înconjurător.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a inițiat procedura de achiziție centralizată, conform anunțului de participare CN1056042/16.06.2023 – Lotul nr. 5.

Valoarea totală a proiectului este de 8.195.887,00 lei fără TVA.

„În urma întâlnirilor de lucru cu reprezentanții prestatorului de salubrizare SC Supercom SA și preluării situațiilor centralizate privind cantitățile de deșeuri colectate selectiv, avem acum indicatori esențiali ai proiectului. Aceste discuții precum şi datele colectate şi centralizate reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii gestionării deșeurilor în municipiul Turda, evidențiind totodată și angajamentul nostru pentru o abordare mai eficientă și sustenabilă a acestei probleme”, a transmis Primăria Turda.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut