Simulare de incendiu la Gherla

Câteodată este bine să te asiguri în privinţa unor incendii sau calamităţi, mai ales în aceste zile toride de vară. Asta s-a urmărit zilele trecute şi în municipiul Gherla, unde mai multe autospeciale de stingere au intervenit la una din cele mai mari unităţi de industrializare a lemnului din zona Clujului, SC Sortilemn SA (fostul CPL), de pe strada Clujului.

Este vorba despre un exerciţiu complex de stingere a incendiilor la operatorul economic, care are activitate de prelucrare a lemnului şi producţie de mobilier. În cadrul exerciţiului au fost angrenate Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gherla (recent calificat la faza interjudeţeană a concursurilor profesionale), Detaşamentul de Pompieri Dej, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj,  UPU-SMURD, Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului Cluj, Electrica SA şi E-ON Gaz. Deci, forţe sporite în stingerea unui incendiu simulat, dar care oricând poate deveni real.

Sunt binevenite aceste exerciţii de simulare, omul nu ştie niciodată când este nevoie de o mobilizare generală în astfel de situaţii. În municipiul Gherla în ultimii ani nu au avut loc evenimente neplăcute în cadrul unităţilor industriale din localitate, respectarea normelor PSI fiind obligatorie pentru fiecare operator economic.

Szekely Csaba    

Articole din aceeasi categorie