Reluarea

Motto: Dacă votul nostru ar schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm! (Mark Twain)

M-am decis, dragi cititori, să nu îi mai iau în serios, să nu le mai dedic materiale încrâncenate, să-i martirizez, să-i țin astfel în prima linie a atenției publice, pentru că nu merită, și ajungi la o singură pildă pentru a mi se da dreptate. Iată ce spune frumușelul Orlando Teodorovici, ditamai ministru:„E o utopie să credem că noi, parlamentarii, ar trebui să răspundem, în primul rând, celor care ne votează (virgulele din text ne aparțin).
De aceea, dupe studii și cercetări îndelungate, pe durata a 48 de ore, doctorul Liviu de la Centrul de Epizooti și fermoare stricate, a stabilit că cuvântu’cvorum produce la electorat, în parte, un fel de pestă porcină cu chip omenesc.
Subiecții se închide în casă, cuprinși de un fel de emoție, ca cum am avut la Lituania-România 1-1, în minutul 90 și de aceea se compoartă aiurea. Printre altele, simte o nevoie precum una fiziologică, de a citi viața romanțată a Anei Pauker și de a transmite gospodinelor rețete de gomboți cu prune la eschimoși. De asemenea, ascultă Fuego, mai ales partea vorbită, cea diabetică. Cvorumita, căci despre ea este vorba, nu se vede pe trupul anatomic, lovește la sisilică și oamenii nu iese la votat referendum, nici dacă le cânți sub ferești programul de guvernare, tradus în limba albaneză.
Și la mine a avut influență și fac publică influența: vreau să-mi schimb sexul, acum, la 71 de ani, cu un altul, dacă se poate, cam cum ierea la 20 de ani, plus câțiva cm în plus și să fiu alintat Terente. Fenomenul s-a manifestat ciudat și la oamenii care au băgat în urnă, nu alege, oameni să fie, români să fie. Astfel, lelea Maria Găoz, din Puchenii Mari, întoarsă de la secția de vot cu o oprire la „Vulpea leșinată”, bufetul sătesc, pentru rehidratare, a intrat într-o formă folclorică de silenzio-stampa, timp de 24 de ore. Soțul ei, Eufrat Limbriciu Găoz, a încercat degeaba să o facă să vorbească, folosind chiar și metode verificate ale familiei tradiționale, un pumn după ceafă, o bleandă, peste mestecătoare. În urma acestor lovituri, femeia a început să tacă în limba rusă și nici până în ziua de azi nu și-a revenit. Problema este că și Veorica s-a trezit vorbind englezește cu un accent rusesc atât de puternic, încât s-a activat stația de la Deveselu și soldații americani au intrat în dispozitiv de luptă, iar portavionul Yorktown a pornit în marș spre Marea Neagră, ceea ce ar putea declanșa un conflict major, cu consecințe incalculabile, mai ales pentru ecosistem, cu precădere pentru furnicile aflate la menopauză. Din simpatie parapsissomatică edemică și rectangulară, un cățel de usturoi a ajuns dulău în toată regula și păzește acum o stână de porci. Este vorba despre porcii care au profitat de coborârea oilor din munte, odată cu cei din #rezistent și au ocupat stânele cu balade cu tot.
Închei cu o adresare a lui Ion Rațiu către Ion Iliescu în 1990:O să mă lupt pentru dreptul dumneavoastră, de a nu fi de acord cu mine! Ați auzit domnule Liviu Dragnea? Să vă traducă cineva?

Cornel UDREA

Articole din aceeasi categorie

7 Responses to Reluarea

 1. hareton ironcastle

  De stabilit o paralela intre Lao Tze si Cornel Udrea !

 2. Clitocybe DeAlbata

  „Eufrat Limbriciu Gaoz”…ce mai nume ! Am ras toata ziua !!!

 3. hungaroton

  „Eufrat Limbriciu Gaoz” …ce mai nume ! Am ras taoata ziua !!!

 4. mentat

  Ca de obicei, Cornel in rand cu Mark Twain, Jerome K. Jerome, Arkadi Avercenko, Lao Tze,Italo Calvino, Slawomir Mrozek,Orkeny Istvan, Karel Capek…

  • Aiurel

   A fost, până nu demult, mare umorist. Acum… A dat în kitsch. Ar trebui să publice mai puțin, să fie mai exigent cu sine, să nu dea calitatea pe cantitate, să nu facă contracte care să-l oblige să dea text la data de și cu o anume ritmicitate, ci numai când e bine cizelat, și să nu exagereze (cantitativ) cu unele subiecte. Să scrie pentru cititori, nu pentru… „rubrică”.

 5. gerula

  Mai du-te si te plimba prin padurea Hoia, poate ca iti va reveni mintea la cap, batrane Udrea!Esti dus rau de tot cu cerebelul, domnule.

 6. gerula

  Mai du-te si te plimba prin padurea Hoia, poate ca isi va reveni mintea la cap, batrane Udrea!