Noi succese ale elevilor gherleni

Avem o primăvară bogată, în municipiul Gherla, în privinţa evoluţiilor elevilor şcolilor din localitate la faza judeţeană a concursurilor şi olimpiadelor şcolare. Tradiţiile învăţământului someşan sunt continuate şi în 2018, aşa cum s-a întâmplat şi anii trecuţi.

Un exemplu elocvent în această privinţă îl constituie o elevă de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, care reprezintă județul Cluj la faza națională a olimpiadei de limba şi literatură română, de la la Bucureşti. Este vorba de talentata şi harnica elevă din clasa a XI-a a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, Andreea Cristina Cioabă, care deşi studiază la profilul matematică-informatică, este pasionată de literatură.  Andreea este îndrumată de prof. Claudia Ielcean şi a obţinut la faza judeţeană 118 puncte, din 120 pucte posibile. O performanţă de excepţie a tinerei din Gherla, deosebit de ambiţioasă şi perseverentă în tot ce face, fiind şi o pasionată a sportului.

O altă elevă a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din municipiul Gherla, care reprezintă Clujul la o etapă finală a unei olimpiade, este Antonia Daria Mureșan, elevă în clasa a VII-a. Ea a participat pentru prima dată la olimpiada de franceză. Eleva studiază limba franceză din clasa a V-a. Etapa pe ţară are loc la Buzău. La faza locală a fost singura participantă din școală, clasându-se pe locul I, cu 95 de puncte. La etapa următoare, unde au participat elevi din cele mai bune școli din județ, a acumulat 97 de puncte, câștigând din nou locul I și calificarea la etapa națională. În clasele a V-a și a VI-a, profesor de franceză i-a fost Mirela Bălan, cadru didactic cu experiență, cu calificări și premii la etapele județene ale olimpiadei de franceză. Suplimentar, ea este pregătită şi de prof. Lavinia Suciu, la fel, cu rezultate foarte bune în perfecţionarea elevilor la limba franceză.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie