Microbuzele şcolare, verificate de poliţişti

Poliţiştii au aplicat peste 1600 de amenzi contravenţionale, în numai patru ore, în cadrul unei acţiuni de verificare a microbuzelor destinate transportului de elevi şi autovehiculelor care efectuează curse regulate și ocazionale. Acţiunea s-a desfăşurat la nivel naţional, luni, 8 mai, între orele 6:00 – 10:00, fiind angrenaţi circa 700 de poliţişti.

Potrivit IGPR, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 1.636 de sancţiuni contravenţionale, dintre care: 119 – pentru nerespectarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice, 23 – pentru nerespectarea prevederilor OG 37/2007 actualizată, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora; 4 – pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 92/2007, privind Serviciile de transport Public Local; 27 – pentru conducerea unui autovehiculul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului; 50 – pentru defecţiuni tehnice; 264 – pentru neportul centurii de siguranță; 37 – pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip ,,mâini libere”; 21 – pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice.

În cadrul activităților de control, poliţiştii rutieri au reţinut 69 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumul public, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 50 certificate de înmatriculare. Pe parcursul acţiunii au fost constatate 20 infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care trei prevăzute de art. 336 din Codul penal – conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie