Cutremurător

Evident că n-am să reproduc articolul din revista Lumea numărul 6 (303). Dar pot să fac o recomandare: faceţi rost de acest documentar şi citiţi-l cu creionul în mână! „Emiratele Unite ale Europei de Vest” povestesc lucruri cutremurătoare despre cum zeci şi zeci de oraşe şi regiuni din partea de Vest a Continentului se transformă, încet dar sigur” în adevărate Califate. State Islamice Independente, enclave autonome sub biciul Shariei. Marea Britanie, Belgia, Germania, Italia, Olanda, Franţa se confruntă cu acest fenomen. Poliţia e neputincioasă, politicienii cântă în struna „drepturilor omului” iar imamul Adly Abu Hajar din Malmö spune că fostul ţinut al vikingilor „Suedia este cel mai bun stat islamic din lume”.
Atât!

Restul e întrebare: oare cum de nu-şi dau seama politicienii momentului că asistăm la un dezastru al culturii occidentale, la disoluţia creştinismului şi schimbarea valorilor culturale ale Evropei cu apucături şi, mai ales, legi revolute.
Ce vrea Trump? Ce urmăreşte Merkel? Care-i amestecul lui Soros? Dar a lui Putin? Cred că nimeni nu poate răspunde la aceste întrebări. Doar dacă doza de speculaţie depăşeşte limitele bunului simţ şi se pune de-o parte sau alta a baricadei imigraţiei. Preşedintele american şi primul ministru ungar par să dorească graniţe solide şi îndepărtarea pericolului „şarpelui verde” (cel puţin aşa reiese din ultima convorbire telefonică dintre Trump şi Orban). Dar Merkel pare să-şi rişte şi ultimul mandat de cancelar, certându-se cu tot guvernul de coaliţie, având dispute şi cu mai proaspătul Macron în serioasa confruntare a continentului nostru privind cucerirea de către adepţii Profetului, fără arme şi muniţii, zic strategiile analiştilor politici, a principalelor puncte de civilizaţie occidentală.
În nimicnicia lor, capii cancelariilor din Vest huiduie pe imigranţii români, bulgari, unguri, polonezi, sârbi, ruşi – creştini, educaţi în spiritul muncii şi foarte uşor integrabili, ridicând moschei şi căinându-i pe cei care împânzesc cu noi horde ale sălbăticiei, ignoranţei şi urii Bătrâna Doamnă, până mai ieri cochetă, îndestulată, cultă şi, aparent, scăpată de grijile înfricoşătoare ale conflagraţiilor.
Papa Francisc plânge pe umărul duşmanilor săi cei mai de temut, în timp ce serviciile occidentale au lansat zvonul (deocamdată) că fostul Suveran Pontif ar fi fost obligat să demisioneze, tocmai pentru intransigenţa sa în ceea ce priveşte imigraţia. Soros, se pare, tace şi face. Putin, probabil pune şi el umărul, că doar nu are nevoie de o Europă puternică. Iar popoarele? Tac. Sau dacă se revoltă, sunt catalogate extremiste, xenofobe, fasciste, comuniste etc.
Cu vorba bună, ibericii au ajuns sclavii popoarelor venite din deşert; armele au vorbit şi timp de 500 de ani Semiluna a subjugat neamurile din Balcani şi flamura era să se extindă spre Vatican; Acum? Istoria se repetă.
Cumplit.

Radu VIDA

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Cutremurător

  1. Zub

    De aceea are biserica ortodoxă ca parte a unei rugăciuni spuse la fiecare Sfântă Liturghie, „și ne ferește Doamne de năvălirea altor neamuri asupra noastră”.

    Dacă ne lăsăm credința, ne putem lua rămas bun și de la țară.

  2. Miron scorobete

    Da, exact cum spui: cutremurător! Şi ce e mai dezolant, că nu apare de nicăieri o salvare, ba, parcă drogaţi, de cum se alarmează cineva, sar autorităţile: Eşti rasist, xenofob, stai la loculk tău, bine fac că vin, trebuie nu să-i oprim ci să-i invităm – Welcome! Suntem într-un coşmar la pătrat, în sensul că nu e unul din care să te po9ţi trezi.